Traģiski nogrimušais kruīza kuģītis Budapeštā: Atrasti vēl četri bojāgājušie

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Atceres vieta Donavas krastā, kur noslīka kruīza kuģītis "Nāra"
Atceres vieta Donavas krastā, kur noslīka kruīza kuģītis "Nāra" Foto: AFP/ATTILA KISBENEDEK

Izceļot Budapeštā maija beigās Donavā nogrimušo kruīzu kuģi, otrdien, 11. jūnijā, atrasti vēl četru cilvēku līķi, paziņojušas amatpersonas.

Avārijā dzīvību zaudēja 26 tūristi no Dienvidkorejas un divi ungāru apkalpes locekļi. Joprojām nav atrasti četru bojāgājušo cilvēku mirstīgās atliekas.

Kuģis "Hableany" ("Nāra") nogrima 29. maija vakarā pie Margitas tilta netālu no parlamenta ēkas Budapeštas centrā pēc sadursmes ar kuģi "Viking Sigyn". Izglābti tika septiņi cilvēki, visi korejieši.

Kuģa izcelšanu pārrauga Ungārijas īpašie spēki, kuru pārstāvis norādīja, ka viss kuģis vēl nav pārmeklēts un, iespējams, tajā atrodas vēl citu bojāgājušo līķi.

Ungārijas ziņu aģentūra MTI vēstīja, ka šodien nirēji izvilkuši no kuģa kopumā četru cilvēku mirstīgās atliekas.

Nirēji ir novietojuši siksnas zem nogrimušā kuģa, lai to varētu izcelt ar peldošu ceļamkrānu. Kuģis tiks izcelts lēnām, pārmeklējot katru līmeni, kas parādās virs ūdens. Pēc tam kuģis tiks novietots uz baržas.

64 gadus vecais "Viking Sigyn" kapteinis, kurš ir Ungārijas pilsonis, pēc katastrofas tika aizturēts aizdomās par "ūdens satiksmes apdraudēšanu, kas novedusi līdz daudziem nāves gadījumiem".

Kapteiņa advokāts sacīja, ka viņa klients jūtas sagrauts, taču nav izdarījis neko sliktu.

Šveicē bāzētā kompānija "Viking Cruises Ltd", kam pieder "Viking Sigyn", norādīja, ka sadarbojas ar Ungārijas izmeklētājiem.

Foto: Traģēdija Donavā: no upes izceļ nogrimušo tūristu kuģīti un bojāgājušos

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu