''Huawei'' ierīcēs ''Facebook'' mobilo lietotni varēs lejupielādēt un instalēt (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ķīnas elektroierīču ražotāja "Huawei" ierīcēs "Facebook" lietotne nebūs iepriekš instalēta, bet to var lejupielādēt un instalēt no "Google Play" mobilo lietotņu veikala, aģentūrai LETA pastāstīja "Huawei Consumer Business Group" mārketinga komunikācijas vadītāja Latvijā Gunta Kursiša.

Viņa skaidroja, ka "Huawei" un ASV interneta tehnoloģiju uzņēmuma "Google" turpmākās sadarbības vienošanās paredz, ka "Huawei" turpinās sniegt drošības atjauninājumus un pēcpārdošanas pakalpojumus visiem esošajiem "Huawei" un "Honor" viedtālruņu un planšetdatoru produktiem, kas jau tikuši pārdoti vai atrodas noliktavās visa pasaulē.

Tāpat Kursiša norādīja, ka "Huawei" kā viens no operētājsistēmas "Android" globālajiem partneriem cieši sadarbojas ar "Android" atvērto platformu, lai izstrādātu tādu ekosistēmu, kas sniegtu labumu gan lietotājiem, gan pašai nozarei.

Arī "Google" savā paziņojumā norāda, ka turpinās sadarbību ar "Huawei" un vērtēs sekas. Tāpat arī "Android" ziņojumā teikts, ka "Google Pay" turpinās sadarbību ar "Huawei".

LETA jau ziņoja, ka ASV kompānija "Facebook" piektdien, 7.jūnijā, paziņoja, ka ir apturējusi tās lietotņu iepriekšēju instalāciju "Huawei" viedtālruņos. "Facebook" norādīja, ka atļauja izmantot tās lietotnes "Huawei" viedierīcēs ir apturēta, kamēr kompānija izvērtē, kā reaģēt uz ASV nesen noteikto aizliegumu sadarbībai ar Ķīnas uzņēmumu.

Esošajos "Huawei" telefonos, kuriem jau ir instalētas "Facebook" lietotnes, cilvēki varēs turpināt tās lietot un saņemt atjauninājumus.

Tāpat vēstīts, ASV Tirdzniecības ministrija pagājušajā mēnesī noteica aizliegumu ASV kompānijām sadarboties ar "Huawei" un citiem Ķīnas uzņēmumiem bez īpašas valdības atļaujas. Ķīnas Tirdzniecības ministrija pagājušajā nedēļā atbildēja ar brīdinājumu, ka drīzumā publiskos savu sarakstu ar neuzticamām ārvalstu kompānijām.

ASV izdara spiedienu uz sabiedrotajiem vērsties pret pasaulē lielāko tīkla aprīkojuma ražotāju un otru lielāko viedtālruņu ražotāju, apsūdzot to par palīdzību Ķīnas izlūkdienestiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu