Četras personas notiesā par krāpšanu, maldinot cilvēkus ar darbu ārzemēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: BBC

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūra notiesājusi četras personas par krāpšanu, piedāvājot cilvēkiem darbu ārzemēs.

Vienai personai piemērota piecu gadu reāla brīvības atņemšana, otrai personai piemēroti četri gadi cietumā, bet trešajai personai noteikti trīs gadi un seši mēneši ieslodzījumā. Šīm personām arī piemērota probācijas uzraudzība, informēja prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe.

Ceturtajai personai piemēroti trīs gadu nosacīta brīvības atņemšana.

Apsūdzētās personas, atbilstoši lomu sadalei, noziedzīgo nodomu īstenoja šādi, proti, persona, kura jau izcieta brīvības atņemšanas sodu ieslodzījuma vietā, zvanīja uz sludinājumu portālā norādītajiem darba meklētāju telefona numuriem, piedāvājot darba iespējas Norvēģijā, Dānijā vai Vācijā. Maldinot par iespēju strādāt ārzemēs, apsūdzētais pieprasīja cilvēkiem veikt priekšapmaksu par transporta pakalpojumiem.

Cita apsūdzētā persona nodeva speciāli krāpšanas nolūkam paredzētus mobilos telefonus, SIM kartes, kā arī nogādāja uz notikuma vietām divus apsūdzētos, kuri satikās ar darba meklētājiem.

Pēc pieprasītās naudas saņemšanas, aizbildinoties ar dažādiem iemesliem, apsūdzētie devās prom no notikuma vietām.

Kopumā tika apkrāptas 44 personas un no personām mēģināja izkrāpt un izkrāpa naudas līdzekļus 7398 eiro apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu