Brīdina par intensīvu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/Scanpix

Latvijā no otrdienas, 11. jūnija, līdz 14. jūnijam notiek starptautisko militāro mācību "Baltops 2019" sauszemes operācijas aktīvā fāze, kuras laikā Lilastē un Daugavgrīvas apkaimē notiks jūras desanta izsēšanās operācija no Spānijas Jūras spēku kuģa "Juan Carlos I".  Mācību laikā būs novērojama intensīva sabiedroto karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, kā arī Latvijas gaisa telpā lidos Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku gaisa kuģi. Ādažu poligonā norisināsies kaujas šaušana.

Starptautiskās militārās mācības Baltijas jūrā notiek no 9. jūnija līdz 21. jūnijam, un to mērķis ir veicināt sabiedroto bruņoto spēku sadarbību, stiprināt spējas strauji reaģēt un nodrošināt gatavību aizsargāt Baltijas jūras reģionu.

Šīs mācības notiek jau 47. reizi, un tajās piedalās aptuveni 8600 karavīru, kā arī aptuveni 50 kuģu, divas zemūdenes un 36 gaisa kuģu no 18 valstīm, tādējādi demonstrējot sabiedroto un partnervalstu sadarbību un savietojamību, un apliecinot ilgtermiņa ieguldījumu reģiona drošībā un stabilitātē.

Latvija mācībās "Baltops" piedalās kopš 1996.gada. Mācības ASV vadībā Baltijas jūrā notiek kopš 1972. gada.

Sauszemes operācijas aktīvā fāzes laikā no šodienas līdz 14.jūnijam Lilastes pludmalē, Carnikavas novadā periodiski tiks ierobežota pludmales teritorija, kurā plānota jūras desanta izsēšanās operācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu