Valmierā notiks "Brāļu Bertānu meistarklase" jaunajiem basketbolistiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: "Brāļu Bertānu meistarklase"/VIA/Kristaps Pļaviņš

Šovasar Latvijas vadošie basketbolisti piedalās dažādās jauno spēlētāju meistarības uzlabošanas nometnēs. Pirmo reizi tāda norisināsies arī Valmierā, kur no 26. līdz 30. jūnijam tiks aizvadīta "Brāļu Bertānu meistarklasē" no 2001. līdz 2006. gadā dzimušiem zēniem.

Nacionālajā basketbola asociācijā spēlējošie brāļi Dāvis un Dairis Bertāni dzimuši Valmierā un tieši šī pilsēta izraudzīta par norisies vietu pirmajai "Brāļu Bertānu meistarklasei." Piecu dienu garumā jaunie basketbolisti no Vidzemes slīpēs metiena un dribla tehniku, kā arī attīstīs savu fizisko gatavību, lai spertu nākamo soli tuvāk profesionālajam basketbolam.

Meistarklases pirmajā dienā Dāvis Bertāns atklās nometni, aizvadot treniņus kopā ar jaunajiem basketbolistiem un daloties savā stāstā par to, kā sasniegt mērķus un nokļūt NBA. Tāpat meistarklases ievadā treniņus jaunajiem basketbolistiem vadīs ilggadējais Latvijas vīriešu valstsvienības treneris Ainars Bagatskis.

Meistarklasē viesosies Latvijas sportā labi zināmas personības. Artūrs Irbe stāstīs par savu iedvesmojošo ceļu līdz hokeja augstākajiem mērķiem, bet Ivo Lakučs atklās, kas ir nepieciešams, lai izcīnītu olimpisko spēļu zelta medaļu. Tāpat basketbola tiesnesis Oskars Lucis novadīs semināru par spēlētāju savstarpējajām attiecībām ar tiesnešiem. Bez tā, katru dienu ar jaunajiem basketbolistiem strādās sporta psihologs, veicot ieskatu dažādās tēmās, kas svarīgas profesionāliem sportistiem.

Nometne norisināsies no 26. – 30. jūnijam Vidzemes Olimpiskajā centrā un tā tiek organizēta sadarbībā ar basketbola klubu "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola." 

Treniņos ar 80 jaunajiem spēlētājiem strādās komandas treneru personāls (Sandis Amoliņš, Oskars Virsis, Edgars Kuks) un meistarklases laikā treniņos piedalīsies arī Valmieras profesionālie basketbolisti Jānis Kaufmanis un Edmunds Elksnis.

Meistarklasē aicināti pieteikties no 2001. līdz 2006. gadam dzimušie basketbolisti, zvanot uz telefonu 26624990 (Kristaps Pļaviņš) vai rakstot e-pastu uz kristaps.plavins@vgvia.lv. Vietu skaits ir ierobežots. Dalības maksa 65 eiro ietver ēdināšanu divas reizes dienā. Par papildus samaksu 5 eiro dienā tiks nodrošinātas naktsmājas ārpus Valmieras dzīvojošajiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu