Latvijā pārspēts 13. jūnija karstuma rekords

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Agrā ceturtdienas, 13. jūnija, pēcpusdienā gaisa temperatūra daudzviet Kurzemē un Zemgalē, kā arī Rīgā un galvaspilsētas apkaimē paaugstinājusies līdz +31..+32 grādiem, un tik karsts laiks šajā datumā Latvijā ir pirmo reizi novērojumu vēsturē.

Īsi pēc plkst. 15 gaisa temperatūra starptautiskajā lidostā "Rīga" pakāpās līdz +34 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijas. +34 grādi ir arī galvaspilsētas jūnija rekords, +34 grādi bija arī 1988.gada 7.jūnijā.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas 13.jūnijā reģistrēta valsts teritorijā, bija +31,4 grādi 1972. gadā.

Latvijas karstuma rekords tiek labots otro dienu pēc kārtas, bet šoreiz - atšķirībā no trešdienas, kad liela tveice bija tikai valsts dienvidu daļā, - karstums pārņēmis teju visu valsti.

Vējam iegriežoties no jūras, Kurzemes rietumu piekrastē gaisa temperatūra noslīdējusi līdz +20..+24 grādiem. Jūrā ir pērkona lietusgāzes, kas var skart Kurzemi. Garāmejoša negaisa ietekmē Liepājas apkaimē reģistrētas vēja brāzmas līdz 18 metriem sekundē.

Arī Lietuvas austrumos veidojas negaisa mākoņi, kas tuvojas Latvijai. Kaimiņvalstī valda lielāka svelme; trešdien Lietuvā, gaisa temperatūrai valsts vidienē sasniedzot +35,7 grādus, labots visa mēneša rekords.

No piektdienas kļūs vēsāks, tomēr vēl arī nedēļas nogalē gaisa temperatūra vietām tuvosies +30 grādiem, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu