"Ir ļoti grūti - šī būs mana pēdējā diena." Smagi slims bijušais Nīderlandes izlases futbolists aicina uz atvadu pasākumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TheDailyRecord/Twitter

Bijušais Nīderlandes izlases futbolists Fernando Riksens 42 gadu vecumā gatavojas savai pēdējai stundai, jo slimība, ar kuru cīnas sportists, nav ārstējama.

Savu atvadu pasākumu Riksens ir ieplānojis 28. jūnijā kā labdarības pasākumu, sociālajos tīklos pavēstījis Vinsents de Frijs. 

"Man ir ļoti grūti, tādēļ šī būs mana pēdējā diena. Nāciet un pavadīsim laiku kopā tā, lai nekad to neaizmirstu," aicina Riksens.

Bijušais futbolists ir zaudējis spēju runāt, bet komunicēt viņš turpina, izmantojot datorizētu balss sistēmu, ar kādas palīdzību savulaik tik aprīkots pazīstamais zinātnieks Stīvens Hokings

Riksenam konstatēta slimība, kas piemeklē vien aptuveni divus cilvēkus uz miljonu gadā - amiotrofā laterālā skleroze (ALS). 

ALS ir idiopātiska strauji progresējoša, vienmēr letāla neiroloģiska slimība, kuras laikā novēro augšējo kustību neironu (motoneironu) sairšanu. Tā rezultātā rodas neiromuskulāro signālu pārvades traucējumi - nervu ierosas elektriskie impulsi vairs nenokļūst līdz muskuļiem un to kustība kļūst aizvien grūtāka, līdz iestājas pilnīga ķermeņa, tai skaitā arī runas un elpošanas aparāta, paralīze. Cilvēka intelektuālās spējas slimības laikā ir pilnīgi saglabātas, tāpat kā uztveres, redzes, dzirdes, taustes, ožas orgānu darbība.

Savas karjeras laikā Riksens pārstāvējis tādus klubus kā Glāzgovas "Rangers", Alkmāras AZ un Sanktpēterburgas "Zenit". 

Nīderlandes izlases sastāvā Riksens aizvadījis 12 spēles, kuru laikā vārtus neguva. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu