Eksperiments: Vai vējstikla mazgāšana ar šķidrumu var mānīt alkometru? (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Vai neilgi pēc tam, kad automašīnas vējstikla tīrīšanai izmantots logu šķidrums, var parādīties promiles? Raidījums "Zebra" veica eksperimentu, kurā pārbaudīja vai alkometrs var uzrādīt promiles pēc logu mazgāšanas.

Raidījums eksperimentu sāk ar vasaras logu šķidrumu, pēc kura uzreiz tiek pārbaudīts akohola daudzums gan izelpā, gan pie automašīnas vējstikla.

Alkohols alkometrā neparādas. Tomēr dažiem vasaras šķidrumiem, kas neaizsalst arī - 2 grādos, ir pievienots spirts, kas tomēt varētu uzrādīt alkoholu.

Eksperiments turpinās ar ziemas šķidruma pārbaudīšanu. Pēc vējstikla nozmazgāšanas, raidījuma vadītājs atklāj, ka to salonā var kārtīgi sajust.

Izmērot ar alkometru apkārtējo gaisu, netālu no nomazgātā stikla, tiek konstatēts alkohols. Tāpat arī ierīce uzrādīja, ka izelpā ir alkohols. 

Ņemot vērā, ka alkohols tika konstatēts ar apārtēja gaisa mērītāju, autovadītājs tiek aicināts izkāpt no automašīnas, lai veiktu mērījumu ar "trubiņu". Kā rāda mērījums, arī pēc izkāpšanas no auto, izelpā tiek konstatēts alkohols.

Eksperiments turpinās ar aiziešanu tālāk no automašīnas, lai it kā izvēdinātu alkohola smaržu, kas radies no škidruma. Tad gan ierīce uzrādīja, ka alkohola izelpā nav.

Raidījums vēsta, ja ir aizdomas, ka akohols mērierīcē varētu tikt uzradīts tikko mazgāta vējstikla rezultātā, par to jāpaziņo policistam, jālūdz atļauja izkāpt no automašīnas un jāmēģina veikt alkohola tests nostāk no automašīnas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu