Pēc divu nedēļu izlašu pārtraukuma atsākas futbola virslīgas čempionāts

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FK "Liepāja"
FK "Liepāja" Foto: Facebook: @FutbolaVirsliga

Šodien ar trim spēlēm atsāksies "Optibet" Latvijas futbola virslīgas čempionāts, kurā bija divu nedēļu pārtraukums. Vispirms plkst.15 turnīra pastarīte "Jelgava" Zemgales Olimpiskā centra stadionā uzņems "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību, maču tiešraidē translējot "Best4Sport TV Extra" kanālā, kas bez maksas pieejams lietotnē "Shortcut".

Jelgavnieki nav uzvarējuši kopš aprīļa beigām, pēdējās sešās spēlēs trīs reizes nospēlējot neizšķirti un ciešot trīs zaudējumus. Pēdējā mēneša neveiksmīgais sniegums lika atkāpties komandas galvenajam trenerim Marianam Paharam, kura vietā stājies baltkrievu speciālists Oļegs Kubarevs, kurš 2016.gadā kopā ar Jūrmalas "Spartaku" sensacionāli izcīnīja virslīgas čempionu titulu, bet šīs sezonas ievadā vadīja "Riga" vienību.

Savukārt Tamaza Pertijas vadītā Valmieras komanda cietusi divas neveiksmes pēc kārtas, kā dēļ turnīra tabulā no trešās vietas nācies atkāpties uz ceturto pozīciju.

Sakrāto brīdinājumu dēļ Zemgales komandai būs jāiztiek bez pamatsastāva aizsarga Naima Šarifi.

Abu komandu savstarpējā spēle pirmajā aplī noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Dienas otrajā mačā RFS "Arkādija" stadionā plkst.16.10 uzņems vicečempioni "Ventspili", kas uzvaras gadījumā no piektās vietas pakāpsies uz trešo. Maču tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV 7).

RFS sezonu iesāka ar septiņām uzvarām pēc kārtas, bet nākamajās astoņās cīņās guvusi vien vienu panākumu. Iepriekšējā duelī RFS galvaspilsētas derbijā ar 0:2 piekāpās "Riga" vienībai, ļaujot principiālajai sāncensei panākt sevi kopvērtējuma tabulā.

Tikmēr "Ventspils", kuru jau mēnesi vada Igors Kļosovs, izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas, kas ļāvis atgriezties cīņā par pirmo trijnieku.

Savainojuma dēļ RFS komandai nevarēs palīdzēt pussarga un aizsarga pozīcijās spēlējošais Vjačeslavs Isajevs, kā arī būs jāiztiek bez aizsarga Aleksandra Solovjova, kurš iepriekšējā cīņā tika noraidīts no laukuma. Komandas sastāvu papildinājis serbu uzbrucējs Darko Lemajičs, kurš pirms tam bija "Riga" sastāvā.

Pirmajā aplī pārāki ar 2:0 bija "Ventspils" futbolisti, kuri tieši iesāka RFS neveiksmju joslu.

Dienas trešajā spēlē "Liepāja" stadionā "Daugava" plkst.19 uzsāks dueli ar čempioni "Riga", šo cīņu tiešraidē translējot kanālam "Best4Sport TV".

"Liepāja" maijā pēc Aleksandra Starkova stāšanās pie stūres izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas, bet pirms izlašu pārtraukuma ar 0:1 piekāpās "Daugavpilij". Tikmēr "Riga" vienībai pēdējās cīņās uzvaras mijušās ar zaudējumiem, taču panākums 2:0 pār RFS ļāvis iesaistīties cīņā par līderpozīciju.

Liepājas komanda pēc izlašu pārtraukuma veikusi pamatīgu tīrīšanu sastāvā. Liepājnieki šķīrušies no pussargiem Daniila Ulimbaševa un Igora Kozlova, kā arī uzbrucējiem Vladislava Kozlova un Alekša Lukasa Delgado. Iepriekš komandu esot atstājis arī centra aizsargs Ofosu Apija.

Turpretī "Riga" komandu pametis iepriekšējās sezonas uzbrukuma līderis Darko Lemajičs, kurš pievienojies RFS komandai, kā arī pārtraukts līgums ar gruzīnu pussargu Davitu Škirtladzi. Tiesa, "Riga" komandā atgriezies Latvijas izlases uzbrucējs Deniss Rakels, un tā parakstījusi līgumu ar slavenajā Anglijas klubā Mančestras "City" spēlējušu pussargu Abdisalamu Ibrahimu no Somālijas.

Liepājniekiem šajā mačā nevarēs palīdzēt talantīgais pussargs Kristers Tobers, kurš 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā ar Izraēlu guva savainojumu, kā dēļ viņam jāizlaiž vismaz pāris nedēļas. Tāpat izlasē savainojumu guva Jānis Ikaunieks. Sakrātu brīdinājumu dēļ šajā mačā laukumā nevarēs doties "Liepājas" pamatsastāva aizsargs Vadims Žuļevs, kura spēlēšana tāpat būtu zem jautājuma zīmes, jo arī viņu izlases treniņnometnē piemeklēja veselības problēmas.

Pirmajā aplī ar 1:0 uzvarēja rīdzinieki, vienīgos vārtus gūstot Felipi Brisolam.

Šī kārta noslēgsies svētdien ar Jūrmalas "Spartaka" un "Daugavpils" dueli. 17.kārtā atpūšas "Metta" komanda.

Ar 28 punktiem kopvērtējuma vadībā atrodas "Riga" un RFS, kas aizvadījušas attiecīgi 14 un 15 mačus, kamēr trešā ar 22 punktiem 14 dueļos ir Jūrmalas "Spartaks". Tālāk ar 21 punktu seko "Valmiera Glass"/ViA, bet piekto vietu ar 20 punktiem ieņem "Ventspils". Sestā ar 19 punktiem ir "Daugavpils", kas par diviem punktiem apsteidz "Liepāju", astoto vietu ar 13 punktiem 15 mačos ieņem "Metta" futbolisti, kamēr turnīra tabulu ar tikpat punktiem 14 cīņās noslēdz "Jelgava".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu