Naudas atmazgāšanas skandāls "Swedbank": No amata atceltas augstas Igaunijas filiāles amatpersonas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
AS "Swedbank" norēķinu karte. Ilustratīvs attēls
AS "Swedbank" norēķinu karte. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Izmeklēšanas dēļ, kas notiek saistībā ar naudas atmazgāšanas skandālu, Igaunijas "Swedbank" filiāles padome pirmdien, 17. jūnijā, vēlu vakarā lēmusi veikt izmaiņas "Swedbank Eesti" vadībā. Pašlaik apturētas "Swedbank Eesti" vadītāja Roberta Kita un finanšu direktora Vaiko Tammevālas pilnvaras, vēsta portāls "Postimees".

Abu amatpersonu pilnvaras apturētas līdz brīdim, kad izmeklētāji saņems papildu informāciju par Kita un Tammevālas darbību. Lemts, ka izmaiņas "Swedbank" Igaunijas filiāles vadībā nekavējoties stāsies spēkā.

Bankas padome par valdes priekšsēdētāju un ģenerāldirektora vietas izpildītāju iecēla Olavi Leppu, kurš līdz šim bija "Swedbank Eesti" risku nodaļas direktors, bet par finanšu direktora vietas izpildītāju iecelta Anna Kījtsa, kura līdz šim strādājusi citā bankas nodaļā.

Pēc "Swedbank" vadītājas Baltijas valstīs Šaroltes Elsnicas teiktā, šādi pārkārtojumi notikuši iekšējās izmeklēšanas rezultātā.

"Kā jau iepriekš ziņots, "Swedbank", sadarbībā ar neatkarīgajiem ekspertiem uzsāka iekšējo izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kā bankā pagātnē tika novērsta naudas atmazgāšana, kā arī, kā notika cīņa pret šo problēmu. "Swedbank" turpina sadarboties ar oficiālajām Zviedrijas, ASV un Baltijas valstu varasiestādēm," norādīja Elsnica.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu