Jauna informācija par Bolderājas slepkavību: sākotnējā ekspertīze liecina, ka meitene nožņaugta

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Agnese Gulbe / LETA

Valsts policija (VP) aizturējusi divus vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par 2005. gadā dzimušas meitenes slepkavību Bolderājā, informē VP pārstāve Gita Gžibovska.

Šodien tiesa abiem vīriešiem piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Gžibovska skaidroja, ka 18. jūnijā pēc plkst. 5 VP saņēma izsaukumu no kāda makšķernieka, kurš ziņoja, ka Rīgas mikrorajonā Bolderājā, Buļļupes kanālā, pamanījis cilvēka līķi.

Likumsargiem ierodoties notikuma vietā, saņemtā informācija apstiprinājās - tika atrasts 2005. gadā dzimušas meitenes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Pavisam drīz VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policisti noskaidroja, ka ar šo noziegumu, iespējams, saistīti 1991. un 1999. gadā dzimuši vīrieši, kuri pazinuši bojāgājušo meiteni. Noskaidrojot šo personu atrašanās vietu, viņi tajā pašā dienā tika aizturēti.

Pašreizējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka naktī no 18. uz 19.jūniju jauniešu kompānija Bolderājā lietojusi alkoholiskos dzērienus. Ap plkst.22 abi vīrieši un pusaudze kompāniju pametuši un devušies atpūsties uz kādu dzīvokli.

Pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ vīrieši meiteni dzīvoklī noslepkavojuši. Pēc nozieguma vīrieši viņas līķi aiznesuši uz Buļļupes kanālu un tur iemetuši.

Sākotnējās ekspertīzes rezultāti liecina, ka meitene tikusi nožņaugta. Policija šobrīd turpina skaidrot precīzākus notikušā apstākļus un nozieguma motīvus.

Aizturētie vīrieši iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā par krimināliem noziedzīgiem nodarījumiem.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta 12. punkta, proti, par nepilngadīgā slepkavību. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu