Putins iedzīvotājiem cenšas izskaidrot Krievijas zemo dzīves līmeni (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien, 20. jūnijā, ikgadējā televīzijas "tiešās līnijas" pārraidē saskāries ar lērumu nepatīkamu jautājumu par zemo dzīves līmeni valstī.

Raidījumā, kurā prezidents atbild uz iedzīvotāju telefoniski uzdotiem jautājumiem, dominēja sūdzības par zemajām algām, sliktajiem ceļiem, slikto skolu stāvokli, pārpildītajām slimnīcām un citiem sociālajiem jautājumiem.

Putins norādīja, ka Krievijas ekonomikai kaitējusi energoresursu cenu krišanās un starptautiskās sankcijas, taču apgalvoja, ka ekonomikas stāvoklis esot uzlabojies.

Kremļa saimnieks solīja paaugstināt algas un pensijas un paplašināt sociālās programmas.

Putins atzina, ka sankcijas, ko ASV un Eiropas Savienība (ES) piemērojušas Krievijai, nodarījušas valstij zaudējumus par aptuveni 50 miljardiem ASV dolāru (44,2 miljardiem eiro), bet apgalvoja, ka ES valstis ierobežojumu dēļ cietušas vēl vairāk.

Prezidents sacīja, ka sankcijas pamudinājušas Krieviju sākt pašai ražot kuģu dzinējus un citus būtiskus rūpniecības produktus un attīstīt savu lauksaimniecības sektoru.

Putins sacīja, ka Krievijas lauksaimniecības eksports pērn sasniedzis 25 miljardus ASV dolāru (22,1 miljardu eiro) un turpinās augt.

Prezidents apgalvoja, ka Rietumi ar sankcijām mēģina ierobežot Krievijas augošo varu, un piebilda, ka līdzīgu motīvu vadītas Savienotās Valstis vēršas pret Ķīnu.

Putins norādīja, ka ASV sankcijas pret Ķīnas telekomunikāciju uzņēmumu "Huawei" atspoguļo Vašingtonas centienus savaldīt Ķīnas kā globālas lielvaras ietekmes pieaugumu.

"Tas pats notiek pret Krieviju un tas turpināsies, tāpēc, ja mēs gribam iekarot vietu zem saules, mums vienkārši jākļūst stiprākiem, sevišķi ekonomikas sfērā," pavēstīja Putins.

Pārraides laikā diktors paziņoja, ka raidījumam noticis kiberuzbrukums, bet to izdevies atvairīt, un prezidentam pa telefonu, ar videozvanu starpniecību vai e-pastā jautājumus uzdevuši vairāk nekā 1,5 miljoni cilvēku.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu