"Laiks rādīs vai kolēģu rīcība bija prostitūcija, korupcija vai kļūda." Ušakovs par situāciju Rīgas domē (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sarunas par jaunas valdošās koalīcijas izveidi Rīgā jau ir sākušās un noteikti šo procesu pavada arī tirgošanās ar amatiem, piektdienas, 21. jūnija, rītā intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja partijas "Saskaņa" līderis un bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Tirgošanos ar amatiem Ušakovs vairāk saistīja ar saviem bijušajiem partijas biedriem, pateicoties kuriem "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" koalīcija Rīgas domē zaudēja vairākumu.

Pēc Ušakova vārdiem, laiks parādīšot, vai viņa bijušo kolēģu - "Neatkarīgo deputātu frakcijas" - rīcība ir bijusi "prostitūcija, korupcija vai kļūda".

Taujāts, vai "Saskaņa" saskata iespējas sadarboties ar līdzšinējo opozīciju, Ušakovs konkrēti neatbildēja, vien aicināja visus Rīgas domniekus "atvilkt elpu" un saprast, ka pašvaldībai ir arī veicami pienākumi, attiecīgi viņš cerot, ka darbi tomēr ies uz priekšu, lai arī pie varas esošajiem nav vairākuma.

Ušakovs apgalvoja, ka "Saskaņa" vajadzības gadījumā būšot gatava arī ārkārtas vēlēšanām, turklāt viņa pārstāvētā partija esot vienīgā, kas tiešām no šādas iespējas nebaidoties - citas partijas lielā mērā tikai koķetējot par šo iespēju, jo patiesībā "raustās un tā īsti negrib".

Vienlaikus jāsaprot, ka ārkārtas vēlēšanas nozīmes ārkārtēju bardaku, jo tās būs vēlēšanas, kas uzreiz pāries vēl vienās vēlēšanās 2021. gadā, paziņoja Ušakovs, paužot viedokli, ka "no rīdzinieku viedokļa ārkārtas vēlēšanas nav labākais variants".

Jautāts, vai viņš pats kandidēs, ja notiks Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, Ušakovs apgalvoja, ka šobrīd viņam uz šādu jautājumu atbildes neesot. Par šādu iespēju vēl būtu jārunā ar partijas biedriem, bet tiem viedokļi esot dažādi.

Pēc Ušakova vārdiem, pašlaik partijā notiekošais esot veselīga attīrīšanās, piemēram, "četrinieka" pazaudēšana "Saskaņai" neesot lielākais zaudējums.

Ušakovs atgādināja, ka par "Saskaņas" turpmāko darbu tiks lemts partijas kongresā oktobrī, bet pašlaik vēl nevarot pateikt, kurš būs turpmākais partijas līderis.

Pēc Ušakova vārdiem, viņam, Jānim Urbanovičam un Vjačeslavam Dombrovskim būtu jāapsēžas pie viena galda un jāpiedāvā partijas biedriem redzējums par nākotni, un viņš ir pārliecināts, ka tādu viņi spēšot piedāvāt.

"Es nevaru atļauties paiet malā no partijas lietām," par savu vietu "Saskaņā" nākotnē izteicās Ušakovs.

Nils Ušakovs (S) ir izvēlējies arī savu komandu darbam Eiropas parlamentā (EP) un viņa sieva Iveta Strautiņa-Ušakova, kura vadīja Ušakova kā Rīgas mēra biroju, tajā nebūšot.

Ušakovs šorīt intervijā telekanālam LNT stāstīja, ka darbam viņa Briseles birojā ir izraudzītas divas darbinieces - viņa iepriekšējā padomniece ārlietās, bijusī diplomāte Iveta Sers un kāda Vācijas sociāldemokrāte, kura jau iepriekš strādājusi EP. Savukārt viņa "Rīgas komandā" būšot cilvēki, kas bija viņa padomnieki Rīgas pašvaldībā.

Runājot par savu sievu, Ušakovs uzsvēra, ka viņa ir svarīgs komandas loceklis, tomēr oficiālus amatus EP komandā neieņemšot.

Ušakovs iepriekš tika izteicies, ka viņa ģimene noteikti paliks Rīgā, bet viņš pats centīsies maksimāli daudz būt Latvijā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu