Koncerti un tirdziņi Rīgā - Jāņu un Līgo svētku ceļvedis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto:  Doma laukumā notiek Zāļu tirgus
Foto: Doma laukumā notiek Zāļu tirgus Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jāņi ir svētki, ko liela daļa cilvēku labprāt atzīmē lielā pulkā - gan Rīgā, gan Pierīgā un citās Latvijas pilsētās notiek dažādi svētku pasākumi. Ielūkojies Rīgas svētku ceļvedī un izvēlies savu svinību vietu!

21. jūnijs

Zāļu tirgus

Kad? 21. jūnijā 

Cikos? No plkst. 9 līdz 19

Kur? Doma laukumā

Apmeklētājus priecēs skatuves programma. Jāņa tēva lomā šogad iejutīsies Mārtiņš Ruskis. Skaistākās Līgo un tautā iemīļotas dziesmas spēlēs uz izdziedās pūtēju orķestris "Fanfara" un "Rīga", bērnu vokālie ansambļi "Knīpas un knauķi", "Magonīte", Rīgas lībiešu dziesmu ansamblis "Līvlist", Daigas Galejas senioru koru grupa, folkloras kopa "Kokle", jauktais koris "Laudate", vīru vokālais kvartets "Harmonija Rīgai" un viena no ievērojamākajām latviešu šlāgermūzikas grupām "Zeļļi".

Līgo svētku gadatirgus Centrāltirgū

Kad? 21. un 22. jūnijā 

Cikos? No plkst. 8 līdz 18

Kur? Centrāltirgus

Apmeklētāji varēs iegādāties dažādus gardumus svētku galdam, kā arī nopirkt krāšņākos vainagus un skaistākās Jāņu zāles. 22. jūnijā visas dienas garumā gaidāmi muzikāli pārsteigumi un aktivitātes svētku noskaņās.

Saulrieta sadziedāšanās zibakcija

Kad? 21. jūnijā

Cikos? Plkst. 22

Kur? Doma laukumā Rīgā

Ikviens aicināts piedalīties Saulrieta sadziedāšanās zibakcijā kopā ar diriģentu Intu Teterovski un grupu "ElektroFolk". Zibakcijā plānots daudzbalsīgi dziedāt divas kora dziesmas – Uģa Prauliņa "Kas dziedāja Jāņu nakti" un Emila Melngaiļa "Jāņuvakars". Tāpat repertuārā iekļautas skaistākās līgo dziesmas, "Pie Dieviņa gari galdi" un jaudīgā vīru dziesma "Es izjāju prūšu zemi".

Ielīgošana Āgenskalnā

Kad? 21. jūnijā

Cikos? No plkst. 18 līdz 20

Kur? Eduarda Smiļģa Teātra muzeja dārzā

Piedalās Liepājas aktrišu folkloras apvienība "Atštaukas". Pasākumā piedalīsies Jāņi – Eduarda Smiļģa Teātra muzeja direktors Jānis Siliņš un aktieris Jānis Dreiblats.

Svētki Brīvdabas muzejā

Kad? 21. jūnijā

Cikos? No plkst. 17 līdz rīta gaismai

Kur? Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs

Jau 12. reizi rucavnieki gaidīs visus svinēt gribētājus ar dažādām jestrām izdarībām - izdziedāšanu un aplīgošanu, rotaļām un dančiem pie ugunskura, īpašo goda mielastu, lāpu gājienu un saules pavadīšanu jūrā -, lai kopīgi sagaidītu gada īsāko nakti. Arī šogad par līgotājiem īpaši parūpēsies Rucavas tradīciju kluba sievas.

23. jūnijs

Līgošana Dzegužkalnā

Kad? 23. jūnijā

Cikos? No plkst. 18

Kur? Dzegužkalnā

Pirmo reizi Dzegužkalnu ielīgos "Suitu sievas" un ieskandinās "Suitu dūdelnieki" no Kurzemes. Pasākumā būs danču tūre ar Valdi Putniņu un "Rīgas Danču klubu", uzstāsies postfolkloras grupa "Iļģi", jaunā folka grupa "Jauno Jāņu orķestris", ekoloģiskās mūzikas grupa "Ducele". Būs Jāņu svinību rituāli, klātesošo Jāņu godināšana ar vainagiem, īpašs uguns rituāls ar uguns rata ripināšanu un ugunskura aizdegšanu, veco vainagu dedzināšana.

Lielais svētku koncerts Rīgā

Kad? 23. jūnijā

Cikos? No plkst. 17 līdz 4.30

Kur? 11. novembra krastmala

Pasākuma "Līgosim krastmalā! Pirms simts gadiem Daugavmalā..." kulminācija būs maestro Raimonda Paula joku dziesmu koncerts "Viena tante teica...", kurā kopā ar vakara vadītājiem Valteru Krauzi un Janu Duļevsku piedalīsies solisti Ieva Kerēvica, Daumants Kalniņš, Aija Vītoliņa, Andris Ērglis, Ginta Krievkalna, Jānis Apeinis un pavadošā grupa Kristapa Krievkalna vadībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu