Čavars: Bija mērķis revanšēties un atgūt ticību skatītāju acīs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgars Krūmiņš (no kreisās) un Agnis Čavars
Edgars Krūmiņš (no kreisās) un Agnis Čavars Foto: FIBA.com

Latvijas 3x3 basketbola izlasei viens no galvenajiem mērķiem Pasaules kausā bija revanšēties par neveiksmi iepriekšējās planētas meistarsacīkstēs un atgūt ticību skatītāju acīs, sarunā ar aģentūru LETA pauda viens no valstsvienības spēlētājiem Agnis Čavars.

Latvijas vīriešu izlase 3x3 basketbolā, kuras sastāvā bija Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis, svētdien Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā izcīnīja Pasaules kausa sudrabu.

Vispirms pusfinālā Latvija ar 22:19 pārspēja pasaules vadošo komandu Serbiju, uzvaras grozu gūstot Miezim. Zīmīgi, ka serbi turpat Amsterdamā pirms diviem gadiem tika apturēti Eiropas kausa pusfinālā, toreiz uzvaras metienu realizējot Lasmanim.

"Ja Nauris izmestu nedaudz pa kreisi, tad tas būtu gandrīz no tās pašas vietas, kuras Kārlis pirms diviem gadiem arī izrāva uzvaru. Tāpēc bija tāda "dejavu" sajūta. Toreiz nebijām tik lielā vadībā un nepaklupām, vienkārši spēlējām kā līdzīgs ar līdzīgu. Šoreiz bija pieredze - zinājām, ko viens no otra sagaidīt. Beigās mazā nianse - veiksmes faktors - palīdzēja mums uzvarēt," stāstīja Čavars.

Latvijas un Serbijas spēkošanās jau kļuvusi par 3x3 basketbola klasiku, abām komandām savstarpēji cīnoties teju katrā turnīrā.

"Gandrīz katru nogali pret viņiem spēlējam. Serbi spēlē kopā 6-7 gadus kopā, bet tik daudz maču kā pret mums, viņiem nav bijis pret nevienu citu komandu. Braukājam uz visiem lielākajiem turnīriem, tāpēc matemātiski nekā citādāk nevar sanākt," teica Čavars.

Finālmačā latvieši ar 14:18 piekāpās amerikāņiem.

"Zinājām, ko finālā darīs mūsu pretinieki. Varbūt bija pāris garām aizmesti metieni, bet par tiem nevajag pārdzīvot. Ir sudrabs, taču zinām, ka varam viņus uzvarēt. Spēlēsim savu spēli un nākamreiz iemetīsim, tad arī būs zelts," secināja strībolists.

Pasaules kausa Pirmo trīs vietu ieguvēji garantēja tiesības nākamgad piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

"Olimpiskās kvalifikācijas turnīrs mums jau būtu nodrošināts pēc FIBA noteikumiem, bet bija vēlme pierādīt, ka pagājušajā gadā, paklūpot pret poļiem, nerādījām savu labāko spēli. Bija mērķis revanšēties un atgūt ticību skatītāju acīs. Domāju, ka lieliski tas izdevās," pauda Čavars.

Šajā nedēļas nogalē pašmāju vadošā komanda piedalīsies Eiropas kausa kvalifikācijas sacensībās Grīziņkalnā, bet nākamie mači ārpus Latvijas būs Kauņā, kur notiks "Challenger" turnīrs, kas kalpos kā kvalifikācija septembrī gaidāmajam Pasaules tūres posmam Monreālā.

"Pēc turnīra Kauņā dodamies uz Pasaules tūres posmu Meksikā. Savācot pēc iespējas vairāk Pasaules tūres posmus, krājam Latvijai punktus olimpiskajām spēlēm. Visām komandām sistēma ir vienāda un jādzīvo pēc vienādiem notiekumiem. Cieš darbs, ģimene un viss pārējais, bet ja esam uzsākuši šo ceļu, tad jāiet līdz galam," secināja Čavars.

Šosezon "Challenger" turnīros sekmīgi iesaistījusies otra Latvijas komanda ar Armandu Seņkānu, Armandu Ginteru, Mārtiņu Šteinbergu un Robertu Pāži sastāvā. Latvijas otrais kvartets pirmdien Minskā izcīnīja Eiropas spēļu sudraba godalgas.

"Man ļoti liels prieks par viņiem. Abas komandas augam, viena ar otru trenējoties. Pirms tam mums nebija tādu īstu sparinga partneru, iepriekš trenējāmies divi pret diviem, bet tagad varam izveidot pilnvērtīgu treniņu ciklu. Tajā saskatu tikai pozitīvas lietas. Prieks, ka arī viņiem parādās pirmie panākumi," pauda Čavars.

Pērn Latvijas komanda šādā pašā sastāvā grupas turnīrā uzvarēja visās četrās spēlēs, bet ceturtdaļfinālā ar 15:21 zaudēja Polijas izlasei un noslēguma tabulā ieņēma piekto vietu.

Pirmo trīs vietu ieguvēji garantēja tiesības nākamgad piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu