Soli pa solim. Kā izpaužas pilna apkope jeb grūmings suņu frizētavā? (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tāpat kā cilvēki mēdz sevi palutināt ar skaistumkopšanas salona un friziera apmeklējumu, arī cilvēka mīluļiem ik pa laikam vajadzētu doties uz pilnu apkopi dzīvnieku frizētavā. Kas īsti ir grūmings un vai tam ir tikai estētiski mērķi?

Bernes ganu suņa Šeilo saimniece Zaiga stāsta, ka trīs ar pusi gadus vecajam mīlulim "kā jau kalnu iemītniekam, Latvijas klimats šķiet gana karsts." Tā kā sunim ir biezs kažoks un tas daudz laika pavada ārā, vasarā nepieciešams veikt grūmingu.

Grūmings ir mājdzīvnieka pilna apkope dzīvnieku frizētavā. Procesa laikā tiek veikta ķemmēšana, mazgāšana, žāvēšana, frizēšana, trimmēšana, kā arī nagu un ausu apkope.

"PetCity" dzīvnieku friziere Madara Metāla atklāj, ka grūmings nav paredzēts tikai lieliem suņiem - var un vajag apkopt arī īsspalvainos suņus. Mājdzīvniekiem ir daudz pavilnas - ja to pienācīgi neapkopj, vasarā dzīvniekiem ir ļoti karsti.

» 10 veidi, kā mīlulim ar biezu kažoku atvieglot dzīvi vasarā

Apkope sākas ar suņa izķemmēšanu, kad dzīvnieks tiek atbrīvots no liekās pavilnas un apmatojuma. Pēc tam suns tiek mazgāts ar divu veidu šampūniem, kārtīgi izžāvēts ar kompresora gaisa plūsmu un tam tiek "izveidota frizūra" atbilstoši šķirnes standartam. Friziere parūpējas arī par dzīvnieka ķepām un nagiem, bet zobi gan šajā apkopē netiek tīrīti - ar to nodarbojas veterinārārsts.

Kā Šeilo veicās "PetCity" frizētavā un kā ķepainis izskatījās pēc grūminga procedūrām?

Skaties video!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu