FM rosina atļaut piešķirt līdzekļus Alojas Ausekļa vidusskolas Lielās skolas ēkas pārbūvei

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skola. Ilustratīvs attēls.
Skola. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Finanšu ministrija (FM) ar nosacījumiem rosina atļaut piešķirt aizdevumu 1,3 miljonu eiro apmērā Alojas Ausekļa vidusskolas Lielās skolas ēkas pārbūvei, informēja ministrijā.

Vienlaikus, ņemot vērā publiskajā telpā informāciju par iespējamām nelikumībām novada domes priekšsēdētaja rīcībā, valsts pārvaldes atbildīgās iestādes atbilstoši savai kompetencei veiks Alojas novada pašvaldības pastiprinātu uzraudzību," atzina FM.

Lai rastu risinājumu aizdevuma piešķiršanai Alojas Ausekļa vidusskolas Lielās skolas ēkas pārbūvei, FM ir iesniegusi izskatīšanai valdībā informatīvo ziņojumu par pašvaldību aizņēmumiem Eiropas Savienības līdzfinansētajiem izglītības iestāžu investīciju projektiem un ārkārtas situācijas izglītības iestādes investīciju projektam. Plānots, ka Ministru kabinets par šo jautājumus lems nākamnedēļ, 2. jūlijā.

Ministrijā piebilda, ka par minētā projekta ilgtspēju ir sniegts arī Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas pozitīvs atzinums par skolas nepieciešamību izglītības pakalpojuma nodrošināšanai un ieguldījumu ilgtspēju izglītības funkciju nodrošināšanā.

FM uzsvēra, ka, lai Alojas skolas skolēni jau šā gada 1. septembrī varētu atsākt mācības tām paredzētajās telpās, kā arī pedagogiem tiktu nodrošināta sakārtota darba vide, ir nepieciešams prioritāri atbalstīt aizņēmumu 1,3 miljonu eiro apmērā projekta īstenošanai.

Ministrijā pauž, ka Alojas skolēni nedrīkst būt esošās situācijas ķīlnieki un domes priekšsēdētāja iespējami nelikumīgas rīcības dēļ nedrīkst ciest. Savukārt Alojas domes deputātiem ir jāspēj nodrošināt atbilstošus apstākļus vidusskolas darbībai.

» VUGD Alojas Ausekļa vidusskolā veiks ārpuskārtas pārbaudi

Jau ziņots, ka pēc izskanējušām bažām par iespējamām nelikumībām Alojas Ausekļu vidusskolas ēkas pārbūvē, valdība jūnija sākumā lēma izņemt šīs skolas pārbūves projektu no to vietvaru projektu saraksta, kuru īstenošanai 2019. gadā izņēmuma kārtā varēs aizņemties papildu līdzekļus Valsts kasē.

Valdībai tika skaidrots, ka vidusskolas skolēni pašlaik ir spiesti mācīties pielāgotās telpās, jo mācību process tiek organizēts Alojas sporta halles foajē, garderobēs un atpūtas telpās, kā arī Mazās skolas ēkas trešā stāva telpās.

Vidusskolas skolēnu vecāki piketā pie valdības ēkas prasīja piešķirt aizdevumu skolas atjaunošanai.

Alojas Ausekļa vidusskola ir vienīgā novadā un nākamgad tajā plāno mācīties 270 skolēni. Skolas direktore Ina Šternfelde teica, ka jau vairākas nedēļas ir pilnībā apturēti skolas renovācijas darbi, kas sākās šogad janvārī vēl pirms pašvaldība bija saņēmusi aizdevumu Valsts kasē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu