Putins un Eltons Džons iesaistās vārdu apmaiņā par geju tiesībām (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Eltons Džons, par kuru tikko iznākusi biogrāfiska filma "Rocketman", turpina paust sašutumu par kino darba cenzēšanu Krievijā, taču šoreiz uz to atbildējis pats Krievijas prezidents Vladimirs Putins, vēsta CNN.

"Kāds ir izdomājis, ka esot seši dzimumi. Man nav ne mazākās nojausmas, par ko šie cilvēki vispār runā," Krievijas prezidents izteicies nesen notikušanā G20 samitā Japānā.

Vārdu apmaiņa sākusies, kad Valdimirs Putins izteicies intervijā laikrakstam "Financial Times", kas minējis, ka Putins apsūdzot liberālās valdības "neprātīga multikulturālisma un seksuālas patvaļas" piekopšanā.

"Es necenšos kādu apvainot - bieži saka, ka mēs it kā esot homofobi. Mums nav problēmu ar LGBT pārstāvjiem - lai jau viņi dzīvo, kā vēlas. Tiesa, dažas lietas šķiet mazliet pārmērīgas - piemēram pieņēmums, ka var būt piecas vai sešas dzimuma lomas," ceturtdien, 27. jūnijā, iznākušajā intervijā min Krievijas prezidents.

» Eltons Džons neapmierināts ar viņa biogrāfiskās drāmas cenzēšanu Krievijā

"Lai jau viņi dzīvo laimīgi, mums ar to nav problēmu. Nedrīkst gan pieļaut, lai tas kļūst nozīmīgāk par miljoniem cilvēku kultūru, tradīcijām un tradicionālajām ģimenes vērtībām, kas veido mūsu sabiedrības pamatu," teicis Putins.

Dziedātājs Eltons Džons, kurš ir atklāti homoseksuāls, piektdien atbildējis uz Krievijas prezidenta izteikumiem no sava officiālā "Twitter" konta.

"Man šķiet divkosīgi, ka minat, ka vēlat LGBT pārstāvjiem laimi laikā, kad mana filma Krievijā tika smagi cenzēta, izdzēšot visas references uz manām 25 gadus ilgajām attiecībām ar Devidu (Eltona Džona vīru) un manu divu skaisto dēlu audzināšanu," izteicies dziedātājs. Viņš nosaucis Putina izteikumus par "liekulīgiem".

Svētdien, 30. jūnijā, G20 samitā Putins izteicies sekojoši: "Es ļoti cienu Eltonu Džonu, taču domāju, ka viņš kļūdās. Visi dusmojas uz mums, jo Krievijā ir likums, kas aizliedz homoseksualitātes propagandu mazgadīgo vidū. Ļaujiet bērniem pieaugt un tad izvēlēties pašiem."

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu