Sevastova nemaina pozīciju WTA rangā; Ostapenko neliels kritums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: EPA/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājusi 12.vietu, kamēr otrā rakete Aļona Ostapenko par divām pozīcijām atkāpusies uz 37.vietu.

Sevastova 12.pozīciju ieņem jau piektajā rangā pēc kārtas. Latvijas pirmais numurs šosezon 33 spēlēs izcīnījis 19 uzvaras, bet pagājušajā nedēļā viņa traumas dēļ atsauca dalību no Īstbornas WTA "Premier" sērijas turnīra.

Tikmēr Ostapenko pasaules rangā atrodas 37.vietā. Viņa šogad izcīnījusi 11 uzvaras un cietusi 16 zaudējumus, bet pagājušajā nedēļā viņa sasniedza astotdaļfinālu Īstbornā.

Pirmdien abas Latvijas tenisistes uzsāks dalību sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā - Vimbldonas čempionātā. Sevastova pirmajā kārtā tiksies ar amerikānieti Kristiju Ānu (WTA 190.), bet Ostapenko spēkosies ar spēcīgo taivānieti Suveju Sje (WTA 29.).

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā atguvusi trīs vietas un ieņem 221.pozīciju, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane saglabājusi rekordaugsto 495.vietu.

Tikmēr ranga pirmajā desmitniekā pirms Vimbldonas notikušas minimālas izmaiņas.

WTA ranga līderes godu saglabājusi austrāliete Ešlija Bārtija, kura šogad uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā un par planētas pirmo raketi kļuva pirms nedēļas. Viņa kļuvusi par otro Austrālijas tenisisti, kura spējusi būt WTA ranga pirmajā pozīcijā. Otrā ir iepriekšējā ranga līdere Naomi Osaka no Japānas. Trešā joprojām ir čehiete Karolīna Plīškova, kurai seko nīderlandiete Kiki Bertensa, bet piektā ir vāciete Angelika Kerbere, kurai seko Petra Kvitova no Čehijas.

Septīto pozīciju ieņem rumāniete Simona Halepa, kamēr astotā ir Jeļina Svitoļina no Ukrainas, bet devītā joprojām ir amerikāniete Sloeina Stīvensa, kamēr pirmo desmitnieku noslēdz pieredzējusī ASV tenisiste Serēna Viljamsa, kura pakāpusies par vienu vietu un no TOP10 izbīdījusi baltkrievieti Arinu Sabaļenku.

Sestdien Īstbornā uzvaru guva čehiete Karolīna Plīškova, kura finālā ar 6-1, 6-4 pārspēja Kerberi, tiekot pie savas trešās WTA trofejas šogad.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko saglabājusi 31.pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords, bet Sevastova joprojām ir 60.pozīcijā, kamēr Marcinkēviča par vienu pozīciju atkāpusies uz 263.vietu. Visbeidzot Vismane ieņem 612.vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu