Dairis Bertāns nepiedalīsies NBA Vasaras līgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: Ieva Makare/LETA

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns nepiedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā, aģentūrai LETA atklāja basketbolista aģents Artūrs Kalnītis.

"Pelicans" treniņnometne sāksies otrdien, bet no piektdienas Ņūorleānas komanda Lasvegasā uzsāks dalību NBA Vasaras līgas turnīrā, kas ilgs desmit dienas. Komanda sākotnējā dalībnieku sarakstā iekļāvusi 13 basketbolistus, kuru vidū ir arī šī gada NBA drafta pirmais numurs Zaions Viljamsons.

Bertānam šobrīd nav garantēta līguma ar "Pelicans", jo pavasarī viņš vienojās par kontraktu pēc sistēmas 1+1. Klubam ir tiesības pašam izlemt, vai turpināt sadarbību ar latvieti. Kā ziņoja ESPN, Ņūorleānas komanda papildinās sastāvu ar citu Eirolīgas snaiperi Nikolo Melli, tādējādi Bertāna palikšana vienībā ir zem jautājuma zīmes.

Kā atklāja Kalnītis, tuvākajās dienās būs lielāka skaidrība par Bertāna nākotni "Pelicans" komandā.

Aizvadītajā sezonā Bertāns laukumā bija 12 NBA spēlēs, caurmērā nospēlējot gandrīz 14 minūtes, tomēr ar rezultativitāti viņam neizdevās izcelties.

Bertāns pirms tam pusotru sezonu pavadīja Itālijas A sērijas klubā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Aizvadītajā sezonā latvietis 22 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji guva 6,4 punktus. Ar 53,62% realizēto tālmetienu viņš bija labākais snaiperis Eirolīgā. Savukārt Itālijas A sērijā rūjienietim 17 spēlēs caurmērā bija 5,7 punkti un 48,7% realizēti tālmetieni.

Pirms pievienošanās Milānas komandai Bertāns vienu gadu bija Turcijas kluba Stambulas "Dariššafaka" rindās, bet pirms tam trīs sezonas pavadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Bilbao "Dominion". Bilbao komandai latvietis pievienojās 2013.gadā, pārnākot no "VEF Rīga" vienības, kuras sastāvā trīs reizes viņš kļuva par Latvijas čempionu. Savukārt pirms tam savu pirmo valsts čempiona titulu 2009.gadā viņš ieguva "Ventspils" kluba rindās.

Karjeras laikā basketbolists pārstāvējis arī "Valmieru", ASK/"Juniors" un "Rīgas ASK".

Bertāns ir spēlējis visu vecumu Latvijas jaunatnes izlasēs. Ar U-18 valstsvienību viņš 2007.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļu, bet pieaugušo valstsvienībā debitēja 2010.gadā.

2012. un 2014.gadā Bertāns tika atzīts par Latvijas gada labāko basketbolistu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu