LFF nepiekrīt kluba "Nikars" paustajai kritikai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaspars Gorkšs
Kaspars Gorkšs Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Latvijas Futbola federācija (LFF) ir neizpratnē par titulētā telpu futbola kluba "Nikars" paustajiem pārmetumiem organizācijai.

"Nikars" nesen pauda, ka vairs nestartēs pieaugušo līmenī, turklāt kluba prezidents Raimonds Valts nevēlēšanos startēt Eiropas un Latvijas sacensībās saistīja ar LFF attieksmi un nekompetenci.

"Pēc iepazīšanās ar publikācijā ietverto pamatojumu, ka "Nikars" pieņemtais lēmums nestartēt pieaugušo sacensībās - nākamās sezonas telpu futbola virslīgā un UEFA Čempionu līgā - ir saistīts ar "LFF attieksmi un nekompetenci", LFF vēlas paust neizpratni par šādu publisku paziņojumu," teikts federācijas paziņojumā.

"Apkopojot LFF rīcībā esošo informāciju un dokumentāciju par nacionālo un starptautisko futbola organizāciju pieņemtajiem lēmumiem attiecībā uz "Nikars", kā arī publiski pieejamo informāciju, var secināt, ka kluba darbība jau kādu laiku tika apdraudēta finanšu problēmu dēļ. Par to liecina arī attiecīgais Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) Disciplinārlietu komisijas 2019.gada 22.janvāra lēmums par "Nikars" punktu samazināšanu 2018./2019.gada virslīgas čempionāta tabulā, kas, pamatojoties uz Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) lēmumu, ir saistīts ar finanšu saistību neizpildi pret vienu no "Nikars" bijušajiem spēlētājiem," norāda LFF.

Federācija arī vērš uzmanību, ka "Nikars" līdzīgi kā jebkurš cits LFF biedrs var pretendēt uz atbalstu no tās puses, pamatojoties uz organizācijas valdes apstiprinātajām atbalsta programmām, un var lūgt LFF speciālistu iesaisti procesos, kas saistīti ar kluba dalību vietēja mēroga un starptautiskajās sacensībās, taču tieša veida finansiālas palīdzības sniegšana privātam klubam ar nolūku nodrošināt tā pastāvēšanu ilgtermiņā ir pretrunā ar šī brīža statūtiem un citiem reglamentējošajiem dokumentiem.

"Apkopojot informāciju no attiecīgajām LFF struktūrvienībām, var secināt, ka attiecībā uz lēmumiem, kas no FIFA puses tika pieņemti par "Nikars" nenokārtotajām finansiālajām saistībām, no federācijas puses tika sniegts atbalsts komunikācijā ar FIFA ar nolūku nodrošināt pietiekami daudz laika, lai klubs spētu nokārtot savas finansiālās saistības un turpināt sekmīgu startu gaidāmajās pieaugušo sacensībās. Viens no veiksmīgas komunikācijas piemēriem ir FIFA lēmums par to, ka pazemināšana līgu zemāk "Nikars" turpmākās dalības gadījumā tiktu piemērota tikai no nākamās sezonas, kas ļāva klubam veiksmīgi noslēgt 2018./2019. gada virslīgas sezonu un izcīnīt kārtējo čempionu titulu," uzsver LFF.

Federācija pauž, ka tā ārkārtīgi augstu vērtē līdzšinējos "Nikars" sasniegumus telpu futbola segmentā un vēlas noskaidrot kluba publiski izteikto pārmetumu LFF virzienā iemeslus, tāpēc tā aicinājusi klubu uz sarunu par iespējamajiem problēmjautājumu risinājumiem.

Nākamās sezonas UEFA telpu futbola Čempionu līgas turnīrā piedalīsies Daugavpils komanda "Lokomotiv", kas pagājušajā sezonā startēja zem "LDz Cargo"/DFA vārda un izcīnīja virslīgas sudraba medaļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu