"Huawei" joprojām liegta dalība 5G tīkla ieviešanā ASV

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Huawei logo, ilustratīvs attēls
Huawei logo, ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix/Tyrone Siu

Ķīnas telekomunikāciju ražotājam "Huawei" joprojām ir liegta dalība 5G mobilo tīklu ieviešanā ASV, otrdien, 2. jūlijā, paziņoja Baltā nama padomnieks tirdzniecības jautājumos Pīters Navarro.

"ASV politika pret "Huawei" attiecībā uz 5G tīklu šajā valstī nav mainījusies," viņš sacīja raidsabiedrībai CNBC.

"Mēs esam tikai atļāvuši pārdot mikroshēmas "Huawei". Tās ir zemāku tehnoloģiju preces, kas neietekmē nacionālo drošību," viņš paskaidroja.

Navarro apliecināja, ka Baltais nams arī turpmāk mudinās sabiedrotos visā pasaulē bloķēt 5G tehnoloģijas, ko piegādā "Huawei".

ASV prezidents Donalds Tramps un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins sestdien vienojušies atsākt tirdzniecības sarunas un Vašingtona piekritusi nepiemērot jaunus tarifus Ķīnas precēm.

Tramps arī paziņoja, ka Ķīna palielinās ASV lauksaimniecības preču iepirkšanas apjomus, kā arī to, ka ASV kompānijām būs atļauts tirgot savus produktus "Huawei".

Pašlaik spēkā ir ASV muitas nodevas Ķīnas precēm 250 miljardu ASV dolāru (221 miljarda eiro) vērtībā. Ķīna ir ieviesusi atbildes nodevas.

Pēc tikšanās ar Sji Tramps piekritis atteikties no plāna ieviest papildu muitas tarifus Ķīnas precēm 325 miljardu dolāru vērtībā, kas nozīmētu teju ikvienas ASV importētās Ķīnas preces aplikšanu ar nodevām.

ASV amatpersonas apsūdz Ķīnas tehnoloģiju kompānijas, tostarp "Huawei", par ekonomisko noslēpumu zādzību un kiberdrošības apdraudējumu, kas saistīts ar iespējamu darbošanos Ķīnas valdošās Komunistiskās partijas interesēs.

Maijā ASV Tirdzniecības ministrija noteica aizliegumu ASV kompānijām sadarboties ar "Huawei" un citiem Ķīnas uzņēmumiem bez īpašas valdības atļaujas. Aizlieguma pilnīga ieviešana gan tika atlikta uz trim mēnešiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu