"Lai viņas no tā sava centra iet dir**!" Elbakjans komentē "Ghetto Games" seksistiskos plakātus (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Artūrs Krūmiņš / TVNET

Plašu diskusiju, vakar, 2. jūlijā, izraisīja pilsētvidē izvietotie "Ghetto Games" plakāti. Biedrība "Centrs "Marta"" aicināja plakātus novākt, jo tie esot klajš dzimumu līdztiesības pamatprincipu pārkāpums. "Ghetto Games" kustības līderis Raimonds Elbakjans atteicās komentēt šo situāciju, vien noteica: "Lai viņas no tā sava centra iet dir**!", ziņots "TV3 Ziņās".

Biedrība "Centrs "Marta"" norādīja, ka pilsētvidē redzami plakāti, kuros angļu valodā izmantoti necenzēti vārdi, turklāt plakātos redzamas arī vardarbīgas ainas. Plakātos izmantoti tādi saukļi kā "Some bitches are always ready for opportunities" un "A real women never let her man go to ghetto games hungry or horny". Latviešu valodā gan plakātu tulkojums būtiski atšķiras, proti, "Dažas ir vienmēr gatavas jaunām iespējām" un "Īstas sievietes nekad nepalaidīs savus vīriešus izsalkušus uz "Ghetto Games"".

"Marta" uzsvēra, ka šie plakāti ir "klajš dzimumu līdztiesības pamatprincipu pārkāpums un uzskatāmi par sieviešu un meiteņu cieņu aizskarošiem".

Par problemātiskajiem plakātiem "TV3 Ziņas" mēģināja sarunāt interviju ar Raimondu Elbakjanu, bet viņš telefonsarunā interviju atteica un norādīja, ka viņam nav laika komentēt plakātus, lai mēģina sazvanīties pēc divām nedēļām. Viņš arī akcentēja, ka televīziju neskatās viņa auditorija - tā interesējot vairāk vecos, bet jaunie vairs neskatoties. Telefonsarunas nobeigumā Elbakjans vien noteica: "Lai viņas no tā sava centra iet dir**! Tā arī savā sižetā pasakiet!".

Plakātu autors Vladislavs Lakše problēmu ar plakātiem nesaskata. 

» Plakātu autors: "Ghetto Games" dalībnieks ir domājošs intelektuālis, kas saskata ironiju un nolasa zemtekstu

"Var aizkrāsot neērtus grafiti, noplēst plakātus, noņemt gleznas no sienām, vai mēs izveidosim šādi savu perfekto pasauli? Ir labi, ka ir pretējais viedoklis, labi, ka veidojas konstruktīvs dialogs. Par neērtām lietām ir jārunā publiskajā telpā," aicina Lakše, jautājot, vai vēl joprojām pastāv tikai noteikts sievietes vai vīrieša tēls, ko drīkst un ko nedrīkst izmantot.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu