Varētu nosaukt par OIK sistēmas problēmām atbildīgo uzvārdus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Mārtiņš Šteins Saeimas sēdes laikā.
Saeimas deputāts Mārtiņš Šteins Saeimas sēdes laikā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Parlamentārās izmeklēšanas rezultātā varētu tikt nosaukti par elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas problēmām atbildīgo vārdi un uzvārdi, apstiprināja komisijas sekretārs Mārtiņš Šteins (AP).

Reizē politiķis akcentēja, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija nav tiesa. Vaicāts, vai uzvārdu minēšanu neapgrūtinās kādu cilvēku iespējamā politiskā pietuvinātība komisijai vai daļai tās, Šteins atbildēja noraidoši, norādot, ka savus secinājumus balstīs faktos un pierādījumos.

Pirmā komisijas sēde pēc tās vadības ievēlēšanas paredzēta 8. jūlijā. Šteins pastāstīja, ka tajā plānots izrunāt darba plānu, kā arī vienoties par vēstuļu izsūtīšanu atbildīgajām iestādēm ar informācijas pieprasījumiem. Politiķis norādīja, ka komisija darbības laikā veidos arī starpziņojumus.

Šteins tāpat informēja, ka komisija ir atteikusies no iespējas saņemt finansējumu reprezentācijas vajadzībām un paredzēts, ka darba vajadzībām tiks algots viens vecākais un viens tehniskais konsultants.

Politiķis apliecināja, ka komisija par pamatu ņems Saeimā apstiprināto darba uzdevumu, ko formulējuši parlamentārās izmeklēšanas rosinātāji.

Kā ziņots, parlamentāro izmeklēšanu pēc opozīcijas rosinājuma paredzēts veikt par valsts rīcību, izveidojot Latvijas un Eiropas Savienības tiesību normām neatbilstošu valsts atbalsta sistēmu elektroenerģijas ražošanai no atjaunojamajiem resursiem un koģenerācijā. Tāpat paredzēts izmeklēt, kāpēc notikusi neatbilstoša un nepietiekama šo sistēmu uzraudzība un kontrole.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu