Atklāta, iespējams, senākā slepkavība pasaules vēsturē (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: OVE MAIDLA/PM/SCANPIX BALTICS

Starptautiska zinātnieku komanda pētījuši paleolītiskā cilvēka galvaskausu, kas tika atrasts Transilvānijas dienvidu daļā. Viņi secināja, ka viņš, iespējams, miris vardarbīgā nāvē, vēsta ziņu portāls "Postimees".

Pētnieki analizēja galvaskausu, kas piederējis pieaugušajam, kurš dzīvojis pirms 33 tūkstošiem gadiem. 

Vardarbīgai nāvei raksturīga iezīme ir labā galvaskausa kaula lūzums, un eksperti veica virkni eksperimentu, lai noteiktu traumas izcelsmi.

Eksperimentam zinātnieki izveidoja 20 dažādas situācijas, kas pakļāva galvaskausu fiziskai ietekmei, tostarp tika "izspēlēta" situācija, galvaskausam nokrītot no augstuma un uzkrītot uz akmeņiem.

Izrādījās, ka nāves brīdī persona ieguvusi divas traumas: lūzums galvaskausa pamatnē un lūzums galvaskausa labajā pusē.

Iespējams, ka viņš ticis vairākas reizes sists galvas apvidū ar beisbola nūjai līdzīgu objektu. Tādējādi zinātnieki spriež, ka viņš nav miris dabīgā nāvē.

Tajā pašā laikā pētnieki uzsver, ka nāve varētu notikt arī citu ķermeņa traumu dēļ, bet zinātniekiem bija pieejams tikai galvaskauss.

Pētījumu rezultāti rāda, ka paleolīta laiks bijis smags laika posms agrīnajiem eiropiešiem, kā arī nevienam nav noslēpums, ka nogalināšana un vardarbība ir kļuvusi par daļu no mūsdienu cilvēka uzvedības.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu