Krāsas un varavīksnes. Londonā krāšņi svin praidu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Praida dalībnieks.
Praida dalībnieks. Foto: AFP/SCANPIX

No sestdienas, 6. jūlija, līdz 7. jūlijam Londonā notiek ikgadējais "praids", kas sākas ar svinīgo parādi, savukārt pēc tā Lielbritānijas galvaspilsētā aktīvisi dosies uz dažādām krāšņām praida ballītēm, vēsta BBC.

Tiek sagaidīts, ka sestdien Londonas ielās izies līdz pat 1,5 miljoniem cilvēku, kas dosies uz dažādiem pasākumiem un ballītēm.

Šogad tiek svinēti 50 gadi kopš Stounvolas nemieriem Ņujorkā. Stounvolas nemieri bija impulsīvs, vardarbīgs, geju rīkots protests pret policijas reidu Stounvolas bārā Manhetenā, Ņujorkā.

Londonas LGBT aktīvisti toreiz lēma iesaistīties krāsainajā pasākumā pēc diviem gadiem. Tad aptuveni 200 aktīvistu grupa devās uz Londonas centru, kur dalībniekus vajāja un ierobežoja policija. 

Pirmais oficiālais Londonas praids tika rīkots 1972. gadā, un tajā piedalījās 2 000 cilvēku. Savukārt 2018. gadā tajā piedalījās aptuveni viens miljons cilvēku.

Londonas mērs Sadiks Kāns sestdien, 6. jūnijā, pauda cerību, ka šī gada praids būs lielākais praida pasākums Londonā. 

"Ir ļoti svarīgi, ka mēs svinam mūsu pilsētas daudzveidību! Un es gribu, lai šodien būtu lielākais praids, kāds jebkad bijis."

Arī Terēza Meja, kura oficiāli atkāpusies no Lielbritānijas Konservatīvās partijas vadītāja un premjera amata, sestdien, 6. jūnijā, sveica visus praida dalībniekus.

Foto: 2019. gada praids Londonā

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu