Foto: Igaunijā rekordliels dalībnieku skaits ar krāšņu koncertu noslēdz Dziesmu un deju svētkus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dziesmu svētki Igaunijā.
Dziesmu svētki Igaunijā. Foto: AP/Scanpix

No 4. līdz 7. jūlijam Tallinā norisinājās XXVII Dziesmu un XX Deju svētki. Igaunijas Dziesmu svētku 150. jubilejai veltīto svētku nosaukums ir „Mana tēvzeme ir mana mīla". Tas aizgūts no tāda paša nosaukuma dziesmas vārdiem, kas kļuvusi par Igaunijas dziesmu svētku himnu, vēstī vietne visitestonia.com.

Igaunijas Dziesmu svētki, kuru tradīcija aizsākās 1869. gadā, ir iekļauti UNESCO  Pasaules mantojuma sarakstā, un 150 gadu laikā tiem ir bijusi nozīmīga ietekme uz Igaunijas identitātes un politikas attīstību.

Šī tradīcija ir bagātinājusi Igaunijas valodu un kultūru. Ne vienreiz vien tā ir iedvesmojusi un iedrošinājusi tautu sacelties pret okupācijas režīmu un cīnieties par savu brīvību un neatkarību.

Svētki sākās ar svētku dalībnieku gājienu, kas notika 6. jūlijā no plkst. 13. Gājiena dalībnieki mēroja 5 km garu ceļu no Tallinas Brīvības laukuma līdz Dziesmu svētku estrādei, kur notika svētku atklāšanas koncerts. 

Foto: Dziesmu un deju svētki Igaunijā

Dziesmu svētku atklāšanas koncerts „Tev, skolotāj" notika 6. jūlijā plkst. 19. Koncerts sākās ar atklāšanas ceremoniju, kuras laikā estrādes tornī tika aizdedzināta Dziesmu svētku uguns un runu sacīja Igaunijas Republikas prezidente Kersti Kaljulaida.

Foto: Dziesmu un deju svētki Igaunijā

Savā uzrunā Kaljulaida uzsvēra Dziesmu svētku nozīmi Igaunijas vēsturē un kultūrā. "Dziesma dara igauni brīvu, priecīgu un drosmīgu!" prezidente sacīja uzrunā Dziesmu svētku dalībniekiem un apmeklētājiem. 

Otrais Dziesmu svētku koncerts notika Tallinas Dziesmu svētku estrādē šodien, 7. jūlijā. Koncertā uz skatuves pārmaiņus kāpa dažādi kolektīvi (bērnu kori, zēnu kori, jauktie kori, orķestri u.c.). Koncerts notika Tallinas brīvdabas Dziesmu svētku estrādē. 

Šie Dziesmu svētki Igaunijas vēsturē ieies ar rekordlielu dalībnieku skaitu - aptuveni 47 000.

Foto: Dziesmu un deju svētki Igaunijā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu