Gaisa satiksmes kontroles sistēmas problēmu dēļ apturēti reisi Getvikas lidostā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidmašīna. Ilustratīvs attēls
Lidmašīna. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Londonas Getvikas lidostā trešdien, 10. jūlijā, uz vairāk nekā stundu bija apturēti visi reisi saistībā ar "gaisa satiksmes kontroles sistēmu problēmu" dispečeru tornī, paziņoja lidosta.

Lielbritānijas otra lielākā lidosta par reisu apturēšanu paziņoja neilgi pirms plkst. 18 (plkst. 20 pēc Latvijas laika), uzsverot, ka mēģina problēmu steidzami novērst.

"Gaisa satiksmes kontroles sistēmu problēmas Getvikas lidostas dispečeru tornī dēļ pašlaik ir apturēti reisi," lidosta informēja mikroemuāru vietnē "Twitter".

Tā atvainojās pasažieriem par sagādātājām neērtībām un ieteica lidojumu informāciju pārbaudīt pie aviokompānijām.

"Mēs strādājam kopā ar mūsu gaisa satiksmes kontroles pakalpojumu sniedzēju ANS, lai atrisinātu šo jautājumu pēc iespējas ātrāk," piebilsts lidostas paziņojumā. Privātā kompānija "Air Navigation Solutions" (ANS) kopš 2016.gada nodrošina lidmašīnu kustību lidostā.

Plkst.19.10 pēc Londonas laika reisi uz un no Getvikas lidostas tika atsākti, tomēr lidosta ieteica pasažieriem sazināties ar savu lidsabiedrību, lai noskaidrotu lidojuma statusu, jo lidosta darbību atsāk pakāpeniski.

Lidostas "Rīga" mājaslapā publicētā informācija liecina, ka Latvijas nacionālās lidsabiedŗības "airBaltic" reiss no Getvikas lidostas, kuram ielidošana bija paredzēta plkst.22.05, kavējas un ielidot varētu plkst.00.10.

48 kilometrus uz dienvidiem no Londonas esošā lidosta pērn decembrī vairākkārt slēdza savu skrejceļu tā tuvumā lidojoša bezpilota lidaparāta dēļ. Skrejceļa slēgšana kopumā ietekmēja nepilnus 140 tūkstošus pasažieru.

Astotā noslogotāka lidosta Eiropā apkalpo vairākas zemo cenu lidsabiedrības, kā arī britu kompānijas "EasyJet" lielākā lidosta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu