Ārprātīga dūkoņa un dūmi lidmašīnas salonā. Pasažieri dalās ar atmiņām par aviokompānijas "Delta Air Lines" lidmašīnas avārijas nosēšanos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Pasažieri, kuri lidoja ar aviokompānijas "Delta Air Lines" lidmašīnu no Atlantas uz Baltimoru atceras šausminošos mirkļus, kad sadzirdējuši gaisakuģa dzinēja tehniskas problēmas, vēsta BBC.  

Darbības traucējumi lidmašīnai sākušies apmēram stundu pēc izlidošanas. Par dzinēja zaudēšanu piloti informēja gaisa satiksmes vadības dispečerus par ārkārtas nolaišanos un paziņoja, ka nolaišanās laikā viņiem būs nepieciešama ugunsdzēsēju komanda.

Aculiecinieka Logana Veba sociālajā tīklā "Twitter" publicētāja video redzams, kā vienā no lidmašīnas dzinējiem rotē degoša metāla konusveidīga daļa.

Savukārt cita pasažiere, Eiverija Porča, stāsta, ka aptuveni stundu pēc lidojuma sākuma dzirdējusi ārprātīgu dūkoņu, bet pēc tam salonā sāka ieplūst dūmi.

"Tieši tad mēs sākām uztraukties. Tad pēkšņi lidmašīna sāka palēnināt ātrumu un augstumu."

Bet viņas dzīvesbiedrs gaidījis sliktāko variantu un nosūtījis saviem vecākiem īsziņu ar tekstu: "Es jūs mīlu!".

Lidmašīnas personāls centās nomierināt pasažierus, sagatavojot viņus ārkārtas lidmašīnas nosēdināšanai. Neskatoties uz visām problēmām, nolaišanās noritēja labi.

Aviosabiedrība atvainojās visiem 156 pasažieriem par sagādātajām neērtībām un izsniedza ikvienam 30 dolāru vērtu kuponu, kuru varēja izmantot, gaidot nākamo lidojumu. Pasažieri dažu stundu laikā varēja lidot uz gala punktu citā lidmašīnā.

Salūzušais dzinējs, kuru pētīs aviosabiedrības tehniskais personāls, tika nomainīts, un pašam lidaparātam bija jābūt lidošanas gatavībā jau divas dienas vēlāk, 10. jūlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu