U-18 meiteņu basketbola izlases treneris: Vietu starp četrām labākajām komandām nebijām pelnījuši

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: basket.lv

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase nebija pelnījusi būt starp sava vecuma četrām spēcīgākajām komandām Eiropas čempionātā, atzina vienības galvenais treneris Ainārs Čukste.

Latvijas jaunās basketbolistes ceturtdien kontinenta meistarsacīkšu ceturtdaļfināla mačā ar 52:79 zaudēja vienaudzēm no Krievijas, piedzīvojot pirmo neveiksmi turnīrā.

"Zaudējām stiprākai komandai. Krievijas komanda bija izdarījusi secinājumus pēc zaudējuma Rīgā nesenajā pārbaudes spēlē un ļoti labi sagatavojusies, izmantojot skautinga speciālistu, kurš tikko strādāja pieaugušo izlasē. Mūsu darbības bija izpētītas līdz pēdējai niansei, sagādājot lielas problēmas nogādāt bumbu Laurai Melderei un neitralizējot mūsu efektīvākās sadarbības," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Čukstes teikto.

"Rīgā labi darbojās mūsu zonas aizsardzība, te ļoti efektīvi nostrādāja Rīgā nespēlējusi snaipere. Turklāt visa Krievijas komanda darbojās ļoti agresīvi, sedzot uz sodu robežas, kas šoreiz bija citā vietā, nekā čempionāta pirmajās spēlēs. Mums pietrūka tādas sportiskās nekaunības, kā arī, jāatzīst, individuālās meistarības un fiziskā spēka," atzina treneris.

Turpinājumā Latvijas valstsvienību Eiropas čempionātā gaida cīņa par 5.-8.vietu, kur pirmā spēle būs sestdien pret Spāniju.

"Objektīvi vērtējot, vietu starp četrām labākajām komandām nebijām pelnījuši. Taču čempionāts turpinās, cīnīsimies tālāk. Vienlaikus dzenoties pēc diviem "zaķiem", gribas turnīru pabeigt ar pozitīvām emocijām un pēc iespējas augstāku vietu, bet arī jādomā par to, ka vairākām komandas līderēm jau nākamās nedēļas beigās jāstartē U-19 Pasaules kausa izcīņā," uzsvēra Čukste.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās vecuma grupās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu