Juglā manīta lapsu ģimene. Iedzīvotāji bīstas par savu mājdzīvnieku un bērnu drošību (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lapsa. Ilustratīvs attēls
Lapsa. Ilustratīvs attēls Foto: pixabay.com

Mežs ienāk Rīgā un vairs nav retums Rīgas ielās ieraudzīt briedi, alni, mežacūkas vai lapsas. Raidījums "Degpunktā" noskaidrojis, ka tieši no lapsām visvairāk baidās iedzīvotāji Juglā, kuri novērojuši, ka pagalmos kaķu skaits sāk samazināties un kūmiņš aizvien biežāk redzams māju pagalmos.

Vietējie ievērojuši, ka kopš rajonā parādījusies lapsa – daudzdzīvokļu māju pagalmos samazinājies kaķu skaits. Pirms nedēļas kāds sociālo tīklu lietotājs ievietojis "Facebook" bildi, kurā ir redzams viens no lapsas medību upuriem. Redzētais licis Juglas iedzīvotājiem aizdomāties arī par savu mājas kaķu un suņu drošību.

» "Jebkuram mazākam dzīvniekam būtu jāuztraucas." Mežs ienāk Rīgā - aizvien biežāk pilsētā manītas lapsas

"Mēs gājām cauri sētai. Tā lapsa bija paslēpusies ceriņu krūmā, pieplakusi. Un kaijas tur bija. Un tiklīdz viena no kaijām nosēdās, viņa uzreiz momentā no tā krūma uzlēca, sagrāba viņu, papurināja un viss. Un sāka meklēt kur viņu notiesāt.

Viņa bija pilnīgi droša, – es divus metrus no viņas stāvēju. Viņai reakcija uz cilvēkiem absolūti nekāda nebija,” raidījumam atklāj kāds Juglas iedzīvotājs.

Iedzīvotājs bijis pārsteigts par redzēto un uzskata, ka meža dzīvnieks var būt drauds ne tikai citiem zvēriem, bet arī maziem bērniem, kam savvaļas plēsējs var uzbrukt sevi aizstāvot. Vīrietis ir pārliecināts, ka vecāku uzdevums ir izskaidrot bērniem, ka ar lapsu spēlēties vai fotografēties nedrīkst, tas nav ne kaķis, ne suns.

"Pa sētu dzīvojas arī kaķi, kuriem ir apkaklītes un kuri pieraduši un nav tik bailīgi ne no suņiem, ne no cilvēkiem. Un tāda lapsa viņu paņem ciet, es pat nebrīnos, ka tāds gadījums ir bijis, jo arī tajā rajonā ir ļoti daudz uz durvīm izkārtnes, ka ir pazuduši kaķi," raidījumam norāda satrauktais iemītnieks.

Vēl kāds Juglas iedzīvotājs, kurš ikdienā ceļas ļoti gari, ievērojis pat aptuvenu vietu, kur dzīvo vesela lapsu ģimene. Kūmiņu saime mitinoties pie Juglas ezera.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu