Publiskots jaunievēlētā Valsts prezidenta inaugurācijas sarīkojuma lūgto viesu saraksts (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunievēlētais Valsts prezidents Egils Levits ar kundzi Andru Levitu (no kreisās) un Igaunijas eksprezidents Tomass Hendriks Ilvess ar kundzi Ievu Ilvesu inaugurācijas sarīkojuma laikā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.
Jaunievēlētais Valsts prezidents Egils Levits ar kundzi Andru Levitu (no kreisās) un Igaunijas eksprezidents Tomass Hendriks Ilvess ar kundzi Ievu Ilvesu inaugurācijas sarīkojuma laikā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirms nedēļas, 8. jūlijā, oficiāli pienākumus sāka pildīt jauievēlētais Valsts prezidents Egils Levits. Pirmdienas vakarā norisinājās arī sabiedrībā aprunātais svinīgais inaugurācijas pasākums par godu jaunajam prezidentam. Pēc nedēļas, 15. jūlijā, Valsts prezidenta kanceleja publiskojusi lūgto viesu sarakstu.

Zināms, ka uz Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) sarīkojumu par godu jaunievēlēta Valsts prezidenta Egila Levita inaugurācijai viesi tika ielūgti bez dzīvesbiedriem, lai būtu iespējams vienā telpā satilpināt maksimāli plašu visdažādāko jomu pārstāvju loku, skaidroja Levita padomniece Aiva Rozenberga.

Tikties ar Levitu ieradās visi atjaunotās Latvijas bijušie Valsts prezidenti, kā arī bijušais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess. Klātesošo vidū bija esošie un bijuši Saeimas un pašvaldību deputāti, vietvaru vadītāji, Eiropas Parlamenta deputāti, ministri.

Uz pasākumu ieradušies bija arī dažādu reliģisko konfesiju vadītāji, kultūras darbinieki, sporta organizāciju vadība, uzņēmēji un to organizācijas, mediķi, studentu korporāciju pārstāvji un citi. Tāpat Levita sveikšanu apmeklēja arī vairāku valstu vēstnieki.

Pilnais lūgto viesu saraksts apskatāms šeit.

Foto: Viesi ierodas uz sarīkojumu par godu Valsts prezidenta Egila Levita inaugurācijai

» Video: Jaunā tradīcija - prezidenta uzruna un svinīgā ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu