Latvijas U-18 basketbolisti zaudē pirmajā Baltijas kausa izcīņas mačā (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas U-18 basketbola izlases spēlētājs Mikus Brencāns (centrā).
Latvijas U-18 basketbola izlases spēlētājs Mikus Brencāns (centrā). Foto: basket.lv

Latvijas U-18 basketbolisti pirmdien ar zaudējumu uzsāka dalību Baltijas kausa izcīņā, kas šogad norisinās Lietuvā.

Latvieši pirmajā spēlē ar 66:88 (17:20, 30:43, 54:61) piekāpās turnīra īpašajiem visiem Turcijai.

Rezultatīvākais ar 14 punktiem zaudētāju rindās bija Mārcis Šteinbergs, kurš izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas. Tikmēr Kristaps Ķilps un Everts Razma guva pa 13 punktiem.

Otrajā turnīra spēlē Lietuva ar 84:57 uzveica Igaunijas izlasi.

Nākamais mačs Latvijas izlasei paredzēts otrdien plkst.19.15 ar Lietuvas vienaudžiem, pret kuriem aizvadītajā nedēļā divreiz tika piedzīvots zaudējums.

Tāpat Latvijas U-18 izlase jūlija sākumā aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Vācijas vienaudžiem. Arī šajās cīņās uzvaras netika izcīnītas.

Latvijas U18 izlases sastāvā uz Lietuvu devušies 12 spēlētāji. Komandai pievienojušies veselību atguvušie Mikus Brencāns un Valters Vuciņš, kā arī U19 Pasaules kausa izcīņas dalībnieki Mārcis Šteinbergs un Ričards Vitoļskis. Tikmēr savainojuma dēļ U18 izlasē nevarēs spēlēt Ojārs Bērziņš.

Latvijas U18 izlase no pirmdienas līdz trešdienai Kauņā piedalās Baltijas kausa izcīņā, kas ietilpst sagatavošanās posmā pirms gaidāmā Eiropas U-18 čempionāta Grieķijas pilsētā Volosā, kas sāksies 27.jūlijā. Grupas turnīrā Latvijas komanda spēlēs ar Grieķijas, Slovēnijas un Francijas izlasēm.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās vecuma grupās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu