Idillisks tirkīzzils ezers Spānijā izrādās toksisks. Pēc peldes daudzi bilžu tīkotāji nokļuvuši slimnīcā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Monte Neme - toksiskais ezers Spānijā
Monte Neme - toksiskais ezers Spānijā Foto: Ekrānuzņēmums no Instagram

Iemīļota vieta skaistu mirkļu ķērājiem ir kāds tirkīzzils ezers Spānijā. Diemžēl ūdenstilpne nav dabas radīts brīnums, bet gan toksisko atkritumu izgāztuve, vēsta medijs "Telegraph".

Ezers "Monte Neme", kas atrodas Spānijas ziemeļrietumos, ir paliekas pēc Otrā pasaules kara ēras volframa raktuvēm un debeszilā nokrāsa ezera ūdenim ir nekas cits kā ķimiska piesārņojuma rezultāts.

Iesaukts par "Galīcijas Černobiļu", tas ir atstājis sekas uz daudziem "Instagram" lietotājiem, kuri lekuši iekšā toksiskajā ūdenī, lai pozētu izciliem kadriem. Viena influencere vietējam medijam "Publico" atklāja, ka pēc peldes debesu zilajā ūdenī viņa divas nedēļas cietusi no vemšanas un izsitumiem.

» Ļaudis sajūsminās par satriecoši skaistu ezeru Latvijā

Saskaņā ar publikāciju "vairāk nekā viens cilvēks ticis hospitalizēts ar izsitumiem uz miesas un gremošanas sistēmas problēmām", kā izrādās, viņi visi iepriekš apmeklējuši "Monte Neme" ezeru.

Diemžēl ziņas par cietušajiem ezera apmeklētājiem neliedz jaunus "mirkļu ķērājus" no savas veiksmes izmēģināšanas peldei toksiskajos ūdeņos.

Šī bija viena no retajām vietām Eiropā Pirmā Pasaules kara laikā, kur Vācija varēja iegūt dzelzs mangāna volframa minerālu, ko izmantoja spuldzes kvēldiega izgatavošanai. Pēckara periodā eksports samazinājās un 1980. gados raktuves tika slēgtas pavisam.

Kā portāls "Apollo" iepriekš vēstīja, "Monte Neme" nav vienīgais neparasti pievilcīgā industriālo izmešu izgāztuve tūristu piesaistei. Krievijā ir ezers, kas ir iesaukts par "Krievijas Maldīvām" vai "Sibīrijas Seišelu salām" - spilgti tirkīza krāsā, ko ieskauj baltas smiltis un kas izrādās ir spēkstacijas izgāztuve.

» Influenceru iemīļots tirkīzzils ezers Sibīrijā izrādās toksisks

View this post on Instagram

#01

A post shared by qué capulla (@que_capulla) on

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu