Sprādzienā pie Kabulas Universitātes nogalināti astoņi cilvēki, vairāki desmiti ievainoti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Afganistānas galvaspilsētā Kabulā piektdien, 19. jūlijā, eksplodējot spridzeklim līdzās universitātes ēkai, dzīvību zaudējuši vismaz astoņi cilvēki, bet vairāki desmiti ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Nemiernieku kustība "Taliban" noliegusi atbildību par eksploziju, kas notikusi pie Kabulas Universitātes dienvidu ieejas, pavēstīja Iekšlietu ministrijas amatpersona.

Veselības ministrijas pārstāvis sakariem ar presi Vahidulla Majars apliecināja, ka dzīvību zaudējuši astoņi cilvēki, bet 33 ievainoti.

Spēcīgi militarizētā Afganistānas galvaspilsēta ir viens no iekārojamākajiem uzbrukumu mērķiem kā talibiem, tā teroristu grupējumam "Islāma valsts". Abi grupējumi Kabulā regulāri rīko uzbrukumus, savainojot un sakropļojot civilistus.

"Ievainoti tieslietu studenti, kas bija sapulcējušies eksaminācijai," sacīja iekšlietu ministrijas amatpersona Bahars Mehrs.

"Universitāte un eksaminācija nebija uzbrukuma mērķi, un mēs veicam izmeklēšanu," sacīja Kabulas policijas pārstāvis sakariem ar presi Firdavss Faramarzs.

Aizvadītajā nedēļā "Islāma valsts" uzņēmās atbildību par pašnāvnieka uzbrukumu kāzu ceremonijā Nangarharas provincē.

"Islāma valsts" turpina nostiprināties Afganistānā, un ASV, gadījumā ja izdosies noslēgt miera vienošanos ar talibiem, vēlas Afganistānā paturēt pretterorisma vienības, lai turpinātu operācijas pret "Islāma valsts" kaujiniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu