Kosovas premjers paziņojis par demisiju pēc izsaukuma uz kara noziegumu tribunālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Kosovas premjerministrs Ramušs Haradinajs, kas kara laikā ar Serbiju bija Kosovas Atbrīvošanās armijas (KAA) komandieris, piektdien, 19. jūlijā, paziņojis par savu demisiju, jo ir izsaukts kā aizdomās turamais uz kara noziegumu tribunālu Hāgā.

"Es saņēmu īpašās tiesas uzaicinājumu kā aizdomās turamais, un man piedāvāts ierasties vai nu kā premjerministram, vai arī kā ierindas Kosovas pilsonim. Es izvēlējos pēdējo," žurnālistiem pavēstīja Haradinajs.

"Tagad tā ir prezidenta atbildība - sākt konsultācijas, lai izraudzītos [parlamenta] vēlēšanu datumu. Es sevi atkal piedāvāšu tautai, lai iegūtu tās uzticību. Es neesmu apsūdzēts, bet tikšu pratināts," pēc valdības sēdes paskaidroja 51 gadu vecai politiķis.

Intervijā ziņu aģentūrai AFP Haradinajs šogad sacīja, ka Kosova atsauksies visām tiesas prasībām.

Īpašā tiesa sāka pratināšanas janvāra vidū. Divi agrākie KAA komandieri Rustems Mustafa-Remi un Sami Luštaku jau nopratināti.

Atbilstoši Kosovas mediju ziņām pirmās apsūdzības sagaidāmas jau šogad.

Eiropas Savienības atbalstītā Hāgā bāzētā īpašā tiesa tika izveidota 2015. gadā, lai tiesātu par kara noziegumiem, kurus KAA atbilstoši apsūdzībām pastrādājusi pret serbiem, čigāniem un Kosovas albāņu politiskajiem pretiniekiem 1998.-1999. gada kara laikā un pēc tam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu