De Lihtu nesatrauc milzīgā transfēra summa pārejā uz "Juventus"

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Matijass de Lihts
Matijass de Lihts Foto: EPA/Scanpix

Nīderlandes futbola izlases aizsargs d pēc pārejas no Amsterdamas "Ajax" uz Turīnas "Juventus" neuztraucas par lielās transfēra summas radīto spiedienu.

de Lihta pāreju uz "Juventus", kas samaksāja Itālijas A sērijas rekordsummu, kāda jebkad maksāta par aizsargu, - 75 miljoni eiro, kas vēl var pieaugt par 10,5 miljoniem. Tādējādi nīderlandietis kļūtu arī par visu laiku dārgāko aizsargu.

De Lihts daudz par lielajām naudas summām gan neprāto: "Protams, kad klubs tevi nopērk par milzīgu naudu, ir milzu spiediens, taču tas futbolā ir norma. Ja gribi kļūt par labu spēlētāju, ir jātiek galā ar spiedienu. Tas man neko daudz nenozīmē. Es spēlēju, kā māku, un smagi strādāju futbola laukumā. Pēc kāda laika visi redzēs, kā tieku galā ar spiedienu, taču tas nekļūs par problēmu."

Itālijā Turīnas klubs uzvarējis jau astoņas sezonas pēc kārtas, taču "Juventus" vēlas tikt arī pie UEFA Čempionu līgas trofejas. Klubs pēc 2017./2018.gada sezonas iegādājās Madrides "Real" pārstāvošo portugāli Krištianu Ronaldu, bet šovasar - de Lihtu, ar kuru līgums tika noslēgts ceturtdien.

Piektdien de Lihts pirmajā preses konferencē pēc kļūšanas par kluba spēlētāju teica, ka vēlas uzvarēt visos turnīros, jo tāda ir "Juventus" filozofija. "Man ir 19 gadi. Es joprojām varu progresēt, un es to gribu darīt. Ir svarīgi smagi strādāt un mācīties katru dienu, un ceru kļūt labāks spēlētājs," viņš piebilda.

Šīs nedēļas laikā pasauli aplidoja fotogrāfija, kurā de Lihts bērna vecumā redzams "Juventus" krekliņā. Futbolists skaidroja, ka uzaudzis, sekojot sava elka "Juventus" aizsarga Fabio Kanavaro gaitām, kurš bija Itālijas izlases kapteinis 2006.gada Pasaules kausa laikā, kad itāļi uzvarēja.

"Tas bija apmēram sešu - septiņu gadu vecumā," skaidroja de Lihts. "Man vienmēr ir paticis "Juventus", kura fans vienmēr esmu bijis."

Vēl viens iemesls pārcelties uz Turīnu bija komandas galvenais treneris Mauricio Sarri, kurš sezonas beigās nomainīja šajā postenī Masimiljāno Alegri.

"Pirms pievienošanās "Juventus" runāju ar Sarri telefoniski. Vienkārši, lai labāk viens otru iepazītu," teica Lihts. "Viņš bija viens no iemesliem, kāpēc gribēju pievienoties klubam. Esmu daudz laba par viņu dzirdējis, man patīk viņa futbola filozofija un skats uz komandas aizsardzību."

De Lihta kontā ir arī 17 spēles Nīderlandes izlasē, kurās gūti divi vārti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu