Gulbim minimāls kāpums ATP rangā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules pirmā tenisa rakete Novaks Džokovičs aizvien vēl ir pārliecinošs līderis ATP rangā tikmēr Krievijas sportists Daniils Medevedevs jau otro nedēļu pēc kārtas sasniedz savu rekordu, kamēr Ernests Gulbis pakāpies par vienu pozīciju.

Vadošais Latvijas tenisists Gulbis atjaunotajā rangā pakāpies par vienu pozīciju un šobrīd atrodas 130.vietā.

Aizvadītajā nedēļā latvietis Zviedrijā ceturto reizi karjerā piedalījās Bostades "ATP World Tour 250" raudzes turnīrā, kurā gan netika tālāk par pirmo kārtu, jo jau pirmā mača otrajā setā viņš atsauca savu dalību un izstājās. Gulbis šajā turnīrā vienīgajā spēlē ar 2-6, 1-2 piekāpās bolīvietim Ugo Deljenam.

Nākamais turnīrs Gulbim paredzēts pirmdien Šveices pilsētā Gštādē, kur viņš uz māla seguma "ATP World Tour 250" sacensību pirmajā kārtā spēkosies ar Jirži Veseliju no Čehijas (ATP 142.). Abi tenisisti savā starpā tikušies divas reizes, kas notika 2015.gadā, kad uzvaras abos mačos izcīnīja Čehijas sportists.

Tikmēr otrā Latvijas rakete Mārtiņš Podžus rangā vietu nav mainījis un ieņem dalītu 668.vietu. Latvietis pēdējos divos Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Pasaules tūres turnīros spējis pa reizei aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam un pusfinālam.

Savukārt pirmais desmitnieks no aizvadītās nedēļas palicis teju nemainīgs, jo vietām apmainījušies devītās un desmitās pozīcijas ieguvēji. Pagājušās nedēļas labākā desmita debitants krievs Daniils Medevedevs atjaunotajā rangā sasniedzis vēl vienu karjeras rekordu, ieņemot devīto pozīciju, tikmēr uz desmito vietu atkritis itālis Fabio Fonjīni (2535 punkti). Itālijas tenisists Medvedevam zaudē 90 punktus.

Ierasti pirmais ATP rangā ir serbs Džokovičs (12 415), kurš par nedaudz vairāk nekā 4400 punktiem apsteidz Spānijas tenisistu Rafaelu Nadalu (7945). Trešais ir šveicietis Rodžers Federers (7460), bet Austrijas sportists Dominiks Tīms (4595) no labāko trijnieka aizvien atpaliek par nepilniem 3000 punktiem. Piektais ir vācietis Aleksandrs Zverevs (4325), labāko sešinieku noslēdz Stefanos Cicipas no Grieķijas (4045), bet septītais ir japānis Kei Nišikori (4040), kamēr Karens Kačanovs no Krievijas (2890) ir astotais.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu