Venecuēla piedzīvo vērienīgu elektroapgādes pārtraukumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Venecuēlas galvaspilsēta Karakasa un citi šīs valsts rajoni pirmdien, 22. jūlijā, piedzīvoja plašu elektroapgādes pārtraukumu, vēstīja ziņu aģentūra AFP žurnālisti un sociālo tīklu lietotāji.

Venecuēlas galvaspilsētas lielākā daļa tika atstāta bez elektrības aptuveno plkst. 16.41 (23.41 pēc Latvijas laika). Taču pēc kāda brīža par elektrības pārrāvumu sociālajos tīklos ziņojuši ari citi Venecuēlas iedzīvotāji.

Valstij piederošā energokompānija CORPOELEC ziņoja tikai par elektroapgādes pārtraukumu Karakasā.

Vēl plašāks elektroapgādes pārtraukums martā skāra visus 23 Venecuēlas štatus un ilga vienu nedēļu, paralizējot ūdensapgādi un citus pamatpakalpojumus un liekot apturēt mācības skolās.

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro šajā elektroapgādes pārtraukumā vainoja vārdā nenosauktus "teroristus", apgalvojot, ka tie veikuši sabotāžu pret valsts dienvidos esošo Guri hidroelektrostaciju, kas nodrošina elektroenerģiju 80% no Venecuēlas 30 miljoniem iedzīvotāju.

Vēl viens elektroapgādes pārtraukums aprīlī piemeklēja lielu daļu valsts, ieskaitot Karakasu, bet tas ilga tikai dažas stundas.

Elektroapgādes pārtraukumi ir bieža parādība Venecuēlā, sevišķi nomaļos rietumu rajonos.

Valdība tajos parasti vaino sabotāžu, bet eksperti atzīst, ka tajos drīzāk vainojams elektrotīklu slikts tehniskais stāvoklis investīciju trūkuma, sliktas pārvaldības un korupcijas dēļ.

Foto: 80% Venecuēlas galvaspilsētas palikuši bez elektrības

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu