Māris Zanders: "Neesmu tas cilvēks, kurš bez vajadzības sarunājas" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Žurnālists Māris Zanders izdevuma "Klubs" augusta numurā dalījies ar kādu personīgu atklāsmi - viņš, kā pats apgalvo, nebūt nav viegls "pacients" kopdzīvei. 

Kā iemeslu tam viņš min to, ka "sevišķi nemīlot komunicēt". "Tas var kaitināt otru cilvēku. Jo cilvēkiem pārsvarā tomēr piemīt tāda īpašība kā gribēt sarunāties. Un es neesmu tas cilvēks, kurš bez vajadzības sarunājas. (..) Sarunāties tāpat vien man nav interesanti.

Nu ko man tādu varētu pateikt? Paskaties, cik skaisti saule riet?!

To taču es tāpat redzu," izdevumam atklāj Zanders, kurš apgalvo, ka ilgākā kopdzīve ar sievieti viņam bijusi no četriem līdz astoņiem gadiem. 

"Sieviete kā dabas parādība ir apburoša. Un man pietiek ar to, ka es viņu apbrīnoju bez runāšanas. Visi tāpat zina, ka viņa ir brīnišķīga. Kāpēc man tas būtu jāsaka? Bet izrādās, ka tā var kļūt par problēmu. Izrādās, ka to vajag pateikt," tā Zanders.

Tāpat viņš uzver, ka ir vērtīgi sarunāties ar cilvēkiem, kuri viņam var pastāstīt ko tādu, ko viņš pats nezina. Tāpat ir svarīga komunikācija ar bērnu. 

"Normāla komunikācija man šķiet: "Vai tu nāksi līdzi sēnēs?" - vai arī: "Aizbrauksim uz Kandavu?" (..) Jo kāda nozīme jautāt, kā tu jūties. Ko tas mainīs, ja es teikšu - "slikti"?!" - savās domās dalās Zanders.

Kā zināms, Zanders bijis precējies četras reizes. 

Žurnālists savulaik bija pazīstams ar pseidonīmu Pans Kleksis, kura balss bieži izskanēja radio SWH viļņos, bet tagad ikdienā redzams kanālā Rīga TV24. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu