Irānas aizturētais tankkuģis: latvietim sniegta iespēja sazināties ar tuviniekiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Latvijas pilsonim, kuru piektdien, 19. jūlijā, Irānas varasiestādes aizturēja kopā ar citiem tankkuģa "Stena Impero" jūrniekiem, ir nodrošināta iespēja sazināties ar tuviniekiem, informē Ārlietu ministrija.

Kā vēsta Ārlietu ministrijas mājaslapas sniegtā informācija, Latvijas jūrniekam trešdien, 24. jūlijā, tikusi dota iespēja sazināties ar tuviniekiem.

Ārlietu ministrija ir arī guvusi apstiprinājumu, ka šobrīd Latvijas pilsoņa veselībai, drošībai un dzīvībai briesmas nedraud.

Jau vēstīts, ka Irānas Revolucionārā gvarde piektdien Hormuza šaurumā sagrāba "Stena Impero" ar 23 apkalpes locekļiem, tostarp vienu Latvijas valstspiederīgo.

Ārlietu ministrija 20. jūlijā iesniedza notu Irānas vēstniecībai Stokholmā ar aicinājumu atbrīvot uz britu tankkuģa "Stena Impero" aizturēto Latvijas pilsoni.

Aizturētā Latvijas jūrnieka atbrīvošanā iesaistījies arī Valsts drošības dienests, kurš sadarbojas ar citām valsts iestādēm Latvijā, lai apmainītos ar iegūto informāciju un koordinētu pasākumus kuģa apkalpes locekļa, Latvijas pilsoņa atbrīvošanai.

Lai iegūtu plašāku informāciju par situāciju un lemtu par konkrētiem krīzes risināšanas pasākumiem, VDD sazinās ar ārvalstu partnerdienestiem, kā arī kompāniju, kurai pieder aizturētais kuģis.

19. jūlijā Irānas Revolucionārā gvarde Hormuza šaurumā sagrāba "Stena Impero" ar 23 apkalpes locekļiem, tostarp vienu Latvijas valstspiederīgo. Teherāna apgalvoja, ka kuģis sadūries ar Irānas zvejas kuģi un pārkāpis starptautiskās tiesības, tādēļ sākta izmeklēšana un kuģa aizturēšana ir likumīga.

Londona uzskata šos apgalvojumus par nepatiesiem.

"Stena Impero" sagrābšana notika dažas stundas pēc tam, kad Lielbritānijas aizjūras teritorijas Gibraltāra varasiestādes paziņoja, ka par 30 dienām pagarinās Irānas tankkuģa "Grace 1" aizturēšanu. Kuģi britu jūras spēki aizturēja pirms divām nedēļām aizdomās par Eiropas Savienības sankciju pret Sīriju pārkāpumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu