UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā dalību uzsāk Latvijas klubi un leģionāri (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Ventspils" futbolisti
"Ventspils" futbolisti Foto: fkventspils.lv

Latvijas futbola klubi un arī ārzemēs spēlējošie latvieši aizvada UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmās spēles.

Pirmie laukumā plkst.17.45 pēc Latvijas laika dosies "Ventspils" komanda, kas mājās spēkosies ar Maltas klubu Gziras "United", kas pirmajā kārtā negaidīti pieveica Splitas "Hajduk" no Horvātijas. Divu maču summā rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet tālāk tika tieši "United", kas guva vairāk vārtu izbraukumā.

Vietu nākamajā kvalifikācijas kārtā Maltas komanda nodrošināja vien otrā mača 96.minūtē. Tikmēr "Ventspils" futbolisti pirmajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 3:1 apspēlēja Albānijas klubu Duresi "Teuta". Maltas vienība pirmo reizi vēsturē piedalīsies Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā.

Maltas vienība aizvadītajā sezonā vietējā čempionātā ieņēma trešo vietu, kas jau otro reizi klubam garantēja dalību Eiropas līgas kvalifikācijā. Vēl pirms trim sezonām vienība spēkojās pēc spēka otrajā līgā, bet pēdējās divās sezonas tā spēcīgākajā Maltas līgā spējusi izcīnīt divas bronzas godalgas. Tāpat klubs tālajā 1973.gadā triumfēja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā.

Nesen notikušajā izlozē noskaidrojās, ka šī pāra uzvarētāja kvalifikācijas trešajā kārtā tiksies ar Portugāles klubu "Vitoria" vai Luksemburgas vienību Ešas "Jeunesse".

Tikmēr plkst.20 pēc Latvijas laika spēles aizvadīs latviešu spēlētāju pārstāvētās vienības Ļubļanas "Olimpija" no Slovēnijas un Baltkrievijas klubs Soļigorskas "Šahtar".

Latvijas izlases aizsarga Vitālija Maksimenko pārstāvētā Ļubļanas komanda otrās kārtas pirmajā spēlē viesosies pie Turcijas vienības Malatjas "Yeni Malatyaspor", kura no pirmās kārtas bija brīva.

"Olimpija" pirmās kārtas otrajā spēlē vien pašā mača izskaņā izrāva uzvaru pār RFS vienību, kas divu spēļu summā ļāva uzvarēt ar 4:3.

Maksimenko pārstāvētā "Olimpija" nesen ieguva Slovēnijas kausu, bet vietējā čempionātā tā sezonu noslēdza otrajā vietā, atpaliekot vien no pazīstamās "Maribor" komandas. Latvijas futbolists "Olimpija" komandu pārstāv kopš pagājušā gada vasaras. Šis klubs par Slovēnijas čempionu kļuvis divas reizes - 2016. un 2018.gadā, turklāt pērn tas aizkļuva līdz UEFA Eiropas līgas atlases pēdējai kārtai, paliekot soļa attālumā no debijas grupu turnīrā.

Savukārt Malatjas vienība spēcīgākajā Turcijas līgā spēlē vien kopš 2017.gada sezonas, bet pērn tā ieguva piekto vietu, garantējot sev dalību Eiropas līgas kvalifikācijā. Tikmēr pirmajā sezonā klubs ierindojās tikai desmitajā vietā, bet šī gada Turcijas čempionāta pirmās spēles tiks aizvadītas vien augusta vidū.

Pēc izlozes noskaidrojies, ka šī pāra uzvarētāja kvalifikācijas trešajā kārtā tiksies ar Velsas klubu Konahas "Quay Nomads" vai Belgradas "Partizan" no Serbijas.

Citviet "Šahtar" ar Eduardu Višņakovu sastāvā otrās kārtas pirmajā spēlē mājās tiksies ar Dānijas klubu "Esbjerg", kas ir pieckārtēja valsts čempione, bet 2013.gadā guva panākumu kausa izcīņā. Savukārt Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā posmā tai nebija jāspēlē.

Pērn Dānijas klubs izcīnīja bronzas medaļas vietējā čempionātā, bet šosezon divās spēles piedzīvots zaudējums, kā arī reizi nospēlēts neizšķirti. Tikmēr Višņakova komanda pirmajā kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā ar 2:0 pieveica titulēto Maltas klubu "Hibernians".

"Šahtar" pērn triumfēja vietējā čempionātā, bet Eiropas līgā netika tālāk par otro kārtu, kur piekāpās Polijas klubam Poznaņas "Lech", ar kuru šomēnes divas pārbaudes spēles aizvadīja Jūrmalas "Spartaks", bet iepriekš šo komandu pārstāvējuši divi latvieši - Valērijs Šabala un Deniss Rakels. Veiksmīgākais starts Eiropas līgā Baltkrievijas klubam padevās 2014./15.gada sezonā, kad pēdējā kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā tika zaudēts zināmajai Nīderlandes vienībai Eindhovenas PSV.

Višņakova pārstāvētā "Šhatar" šosezon Baltkrievijas čempionātā 14 spēlēs izcīnījusi 31 punktu, kas dod trešo vietu, bet pirmajā pozīcijā esošā Barisavas BATE iekrājusi par astoņiem punktiem vairāk. Tikmēr pats latvietis Baltkrievijas komandai pievienojās šī gada martā.

Šī pāra uzvarētāja kvalifikācijas trešajā kārtā tiksies ar Ungārijas klubu Debrecenas VSC vai Itālijas augstākās līgas klubu "Torino".

Plkst.21 pēc Latvijas laika spēles viesos aizvadīs pašmāju klubi "Liepāja" un "Riga", kas attiecīgi tiksies ar Zviedrijas spēcīgākā čempionāta klubu "Norrkoping" un Polijas klubu Glivices "Piast.

Kurzemnieki otrajā kārtā spēkosies ar "Norkopping", kas pirmajā kārtā pārspēja deviņkārtējo Īrijas čempioni Dublinas "St.Patricks", divu spēļu summā triumfējot ar drošo 4:1. Liepājas pretinieki 13 reizes triumfējuši vietējā čempionātā, bet vēl sešas kausa izcīņā. Pēdējo reizi čempionātā uzvarēts 2015.gadā, bet kausa izcīņā vien 1993./94.gadā, lai arī pērn iegūta otrā vieta. Savukārt Eiropas līgas kvalifikācijā pēdējos divos gados nav izdevies pārvarēt otro kārtu, pērn divu spēļu summā piekāpās "Trakai" komandai (tagad - Viļņas "Riteriai").

Tikmēr šosezon vietējā čempionātā "Norrkopping" aizvadījusi 17 spēles, iekrājot 27 punktus, kas pašlaik dod septīto vietu. Savukārt "Liepāja" pirmajā Eiropas līgas kvalifikācijas kārtā negaidīti pārspēja slaveno Minskas "Dinamo" no Baltkrievijas, divu spēļu summā triumfējot ar 3:2.

Savukārt Latvijas čempionātā liepājnieki 19 spēlēs sakrājuši 25 punktus un ierindojas sestajā vietā, bet notikušajā izlozē noskaidrojies, ka uzvaras gadījumā trešajā kvalifikācijas kārtā "Liepāja" tiksies ar Izraēlas klubu Beerševas "Hapoel" vai Kazahstānas vienība Almati "Kairat".

Visbeidzot "Riga" viesos otrajā kārtā tiksies ar Polijas čempionvienibu Glivices "Piast", kas UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā ar 2:3 piekāpās Baltkrievijas flagmanim Barisavas BATE. Savukārt "Riga" šī paša turnīra pirmajā kārtā savā debijā nespēja gūt vārtus pret Īrijas čempioniem "Dundalk" un divu spēļu summā piedzīvoja neveiksmi "pendelēs".

"Piast" Eiropas līgas kvalifikācijā pirmo reizi startēja vien 2013.14.gada sezonā, bet līdz šim ne reizi nav spējusi pārvarēt otro kārtu. Tikmēr vietējā čempionātā šosezon "Piast" vienīgajā spēlē cīnījusies neizšķirti, ieņemot astoto vietu, bet pērn izdevās izcīnīt čempiontitulu.

Tikmēr "Riga" šosezon "Optibet" Latvijas virslīgā 20 spēlēs iekrājusi 41 punktu, tādējādi ieņemot pirmo vietu čempionātā. Pērn vienība triumfēja gan vietējā čempionātā, gan Latvijas kausa izcīņā.

Savukārt Eiropas līgas izlozē noskaidrojies, ka šī pāra uzvarētāja kvalifikācijas trešajā kārtā tiksies ar Serbijas titulēto vienību Belgradas "Crvena zvezda" vai Somijas futbolistiem no "HJK Helsinki".

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas spēles tiks aizvadītas 25.jūlijā un 1.augustā.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, ir jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu