Slavenais Felpss slavē Milaku, kurš PČ peldēšanā pārspēja viņa rekordu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu titulētais peldētājs Maikls Felpss atzīstami novērtējis ungārieti Kristofu Milāku, kurš Dienvidkorejā notiekošajā pasaules čempionātā ūdenssporta veidos 200 metru tauriņstila peldējumā uzstādīja jaunu pasaules rekordu.

Felpss neslēpa, ka Milāka sasniegtais laiks viena minūte un 50,73 sekundes ir kaut kas neticams, tomēr zaudētais pasaules rekords, kas bija nepārspēts kopš 2009.gada, viņu nedaudz apbēdinot.

"Lai arī, cik apbēdināts es nebūtu par kritušo rekordu, esmu ļoti gandarīts redzēt to, kā tas tika sasniegts," ASV laikrakstam "New York Times" teica Felpss. "Tā puiša pēdējie 100 metri bija kaut kas neticams. Visas distances garumā viņš demonstrēja lielisku sniegumu."

Vien 19 gadus vecais ungārs Felpsa rekordu pārspēja par 0,78 sekundēm, kas 2009.gadā tika uzstādīts, kad peldēšanas pasauli pāršalca diskusijas par sportistu lietotajiem tērpiem, kas it kā palīdzot labāk noturēties virs ūdens, līdz ar to arī bija iespējams uzstādīt augstākus rezultātus.

"Tas notika tikai tāpēc, ka bija kāds puisis, kurš vēlējās to paveikt, kurš sapņoja par to un atrada atbildi, kā sasniegt jaunu rekordu," talantīgo peldētāju slavēja leģendārais sportists. "Viņš strādāja pie savas tehnikas līdz tā kļuva perfekta. Tur ir ieguldīts ļoti, ļoti smags darbs - paceļu cepuri viņa priekšā."

Milāks kļuva par pirmo peldētāju, kurš šo distanci veicis ātrāk par vienu minūti un 51 sekundi. Tikmēr otrās vietas ieguvējs Daija Seto no Japānas uzvarētājam zaudēja vairāk nekā trīs sekundes. Tikmēr trešo vietu ieņēma Čads le Kloss no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR), kurš Londonas olimpiskajā spēlēs, pārsteidzoši uzvarēja Felpsu.

"Kristofs ir no citas līgas - viņš ir pārliecinoši ātrāks par jebkuru no mums," sportistu slavēja DĀR peldētājs.

Tikmēr pats rekordists neslēpa, ka jūtas patiesi gandarīts, pārspējot leģendārā Felpsa rekordu, kurš jau karjeras sākumā bijis viņa elks. Tāpat sportists esot skatījies video ar amerikāņa peldējumiem, lai noslīpētu savu tehniku.

"Negaidīju, ka pārspēšu pasaules rekordu," teica Milāks. "Tomēr, ja ieguldi smagu darbu - labas lietas notiek, un es tam biju gatavs. Centos izslēgt visus blakus apstākļus un koncentrējos uz savu sniegumu."

Aģentūra LETA iepriekš jau ziņoja, ka Lielbritānijas sportists Adams Pītijs svētdien pasaules čempionātā uzstādīja jaunu pasaules rekordu 100 metru brasa peldējumā, distanci nopeldot 56,88 sekundēs. Viņš bija pirmais sportists peldēšanas vēsturē, kuram izdevies šo distanci veikt ātrāk par 57 sekundēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu