Robertsons atcelta reisa dēļ neaizstāvēs Rīgas snūkera turnīra titulu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nīls Robertsons.
Nīls Robertsons. Foto: AFP/LETA

Austrālijas snūkera spēlētājs Nīls Robertsons atcelta reisa dēļ nevarēs aizstāvēt savu pērn izcīnīto "Kaspersky Riga Masters" pasaules reitinga turnīra titulu.

"Arēnā Rīga" piektdien sākas turnīrs, kurā snūkeristi līdz svētdienai aizvadīs cīņas par galveno trofeju.

Ceturtdien Robertsonam un vēl vairākiem augsta ranga spēlētājiem bija jāierodas Rīgā, bet laikapstākļu un skrejceļa stāvokļa dēļ viņu reiss no Londonas tika atcelts. Bez Robertsona no favorītiem nav ieradies arī Kairens Vilsons un vēl vairāki snūkeristi, ziņo "Eurosport".

Tāpat Rīgā nav ieradies velsietis Dueins Džouns, kurš bija Latvijas snūkera spēlētāja Rodiona Judina pretinieks kvalifikācijas kārtas spēlē. Tādējādi Judins tika pamatturnīrā, kur spēkosies ar turnīra sesto numuru Džeku Lisovski no Anglijas, kurš ir pērnā gada "Kaspersky Riga Masters" finālists.

Latvija turnīru uzņem sesto gadu pēc kārtas. Iepriekšējos trīs gadus turnīrs norisinājās Jāņos, bet šogad sacensības notiek mēnesi vēlāk.

Divos no pieciem aizvadītajiem turnīriem uzvarējis austrālietis Nīls Robertsons, kurš triumfēja 2016.gadā un pērn, bet pa vienai uzvarai ir angļiem Markam Selbijam, Berijam Hokinsam un velsietim Raienam Dejam.

Latvijas pasaules tūres posms jeb "Kaspersky Riga Masters" ir Latvijas vēsturē pirmās profesionālās snūkera sacensības, kas notiek kopš 2014.gada.

Vēl 2014. un 2015.gadā "Arēnā Rīga" tika aizvadītas Eiropas tūres sacensības, tomēr šāds seriāls tika likvidēts 2016.gadā, un Latvijas galvaspilsēta tad sāka uzņemt pasaules tūres sacensības.

Šogad turnīra balvu fonds paredzēts 278 000 britu mārciņu apmērā, bet uzvarētājs mājās dosies ar 50 000 mārciņām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu