Slaidās cūciņas - ASV karstuma dēļ neredzēti strauji pieaug cūkgaļas cena

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

ASV cūkkopjiem pienākuši "liesie laiki" - rekordlielais karstums ir izraisījis lielu dzīvsvara zudumu fermeru audzētajām cūkām, kas atspoguļojas vēl nebijuši augstās cūkgaļas cenās, vēsta "The Guardian".

Šī gada rudenī lopkopji ASV gavilēja - viņu rīcībā bija lielākais cūku skaits kopš 1943. gada, turklāt mājlopi lētās barības dēļ ātri vien aptaukojās. Fermeri uz šādu veiksmi reaģēja, agresīvi pārdodot savus lopus par zemāko cenu desmitgades laikā. Nu cūku cenas ir atgriezušās augstā līmenī, turklāt ar uzviju.

» Bizness tikai ar zaudējumiem. Cūkkopības nozare pārcieš grūtus laikus

Ekonomisko konsultāciju firma "Steiner Consulting Group", piezīmējusi, ka nu neviens vairs nevēlas pārdot savu lopus, kuru cena ir pacēlusies par gandrīz 22 procentiem, salīdzinot ar pagājušo gadu.

» PVD konstatē trīs jaunus Āfrikas cūku mēra gadījumus Saldus novadā

Cenu svārstības ietekmē arī ASV cenu karš ar Ķīnu un Āfrikas cūku mēra uzliesmojums, kas ir samazinājis cūkgaļas rūpniecības apjomus vairākās Āzijas un Austrumeiropas valstīs.

Eksperti norāda, ka pašreizējās klimata izmaiņas var spēcīgi ietekmēt arī lopkopības tirgu, kurā var rasties iepriekš nenovērotas svārstības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu