Sesks: Somijas ralliju gaidu visvairāk

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Sesks Romas rallijā
Mārtiņš Sesks Romas rallijā Foto: Josef Petru

Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks augustā paredzēto Somijas junioru čempionāta jeb JWRC rallija posmu "Neste Rally Finland" gaidot vairāk nekā pārējos, sarunā ar "LMT Autosporta akadēmiju" citēts sportists.

JWRC ceturtais posms Somijā notiks no 1. līdz 4.augustam, bet sacensību kalendārā šīs sacīkstes ir jau kopš 1973.gada. Ātrākais no čempionāta rallijiem, izslavēts ar ļoti daudz tramplīniem - "LMT Autosporta akadēmijas" ekipāža tajā piedzīvos debiju, kur četrās dienās būs jāveic 307,22 kilometri sacensību režīmā, kas sadalīti 23 ātrumposmos.

Rallijs sākas ceturtdienā ar pilsētas ātrumposmu, nākamās dienas paies pa cietiem grunts ceļiem - plati mijas ar šauriem un veido tehniski sarežģītas sekcijas. Sacensības būs labs pārbaudījums sportistu meistarībai, jo ātrumposmos paredzēti daudzi lēcieni.

"Šogad uz katru ralliju braucu kā uz atsevišķām sacensībām. Mācos apgūt iepriekš neredzētus ceļus un piedzīvoju jaunus notikumus. Pieņemu izmaiņas, ko nevaru ietekmēt un paredzēt, pielāgojos, nav ierastās sporta rutīnas," teica Latvijas pilots Sesks.

"JWRC katrā posmā visiem sportistiem ir identiski auto, bet katrreiz jauna mehāniķu komanda. Somijas ralliju dēvē par 1000 ezeru un 1000 tramplīnu ralliju, jau pagājušā gadā teicu, ka šis ir tas rallijs, kuru pats gaidu visvairāk. Latvijas autosportā aprunāts kā ļoti sarežģīts un neizbraucams - pārbaudīsim - mīts vai patiesība."

Tikmēr rallija ekipāžas treneris un stūrmanis Uldis Briedis neslēpa, ka šajā posmā nepiedalīsies, jo iedzīvojies traumā. "Somijā būšu sev ierastajā amatā - treneris, nesaistīti ar autosportu, mājas darbos esmu guvis muguras savainojumu. Tā kā slodze rallijā ir liela, tad neriskēsim, un stūrmaņa pienākumus pildīs Andris Mālnieks. Šī ekipāža 2017.gadā kļuva par Latvijas čempioniem un Igaunijas vicečempioniem, atliks vien atcerēties savstarpējās sadarbības knifiņus," par gaidāmajām sacensībām teica speciālists.

"Latvijas autosportā klīst leģendas, ka šis rallijs ir pasaulē sarežģītākais, skatīsimies vai tiešām ir tik nesaprotami, izmantosim jau iegūto pieredzi un ņemsim vērā pieredzējušu sportistu padomus. Puišiem neierasti būs metošie tramplīni - kā labāk piezemēties, uz kuru pusi metīs un kā veiksmīgi turpināt braukšanu, tāpat rallijā arī būs pierastais grunts segums," ar gaidāmo sacensībās dalījās Briedis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas rallija braucēja Seska un stūrmaņa Brieža ekipāža pirms nedaudz mazāk nekā divām nedēļām Itālijā izcīnīja astoto vietu Eiropas čempionāta (ERČ) piektajā posmā - Romas rallijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu