Foto: Valis "aprij" jūras lauvu. Pirmo reizi vēsturē kas tāds iemūžināts bildē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix/ Chase Dekker

27 gadus vecais savvaļas dzīvnieku fotogrāfs un jūras biologs Čeiss Dekers 22. jūlijā bija devies vērot vaļus Monterejas līcī, Kalifornijā. Fotogrāfam izdevies noķert kadrā vali, kurš aprij jūras lauvu - šī ir pirmā reize, kad kas tāds ir ticis nofotografēts, atklāj britu raidsabiedrība BBC.

Čeiss kopā ar grupu vēroja aptuveni 100 vaļus un 3000 jūras lauvas, kā viņi barojas ar anšoviem, kas peldējuši pa ūdens virsmu, līdz valim "pa zobam" trāpījās kas lielāks.

"Man bija apmēram sekundes simtdaļa, lai noķertu šo foto, kamēr valis iznira no ūdens un augšpusē esošais dzīvnieks vēl nebija sapratis notiekošo," stāsta fotogrāfs "Radio 1 Newsbeat" ēterā.

Fotogrāfs un biologs ir "vairāk nekā simtprocentīgi pārliecināts", ka jūras lauva pēc "fotosesijas" aizpeldēja projām dzīva un vesela.

Kuprainajiem vaļiem nav zobu, bet gan mutes dobums ir pildīts ar sariem, kas darbojas kā filtrs. Sari filtrē ārā tādas lietas kā jūras lauvas, kas nav paredzētas nonākšanai vaļa kunģī.

"Valis faktiski nevienā mirklī neaizvēra žokli ap jūras lauvu, tāpēc nevajadzētu būt, ka tam kas kaitējis, izņemot lielo pārbīli," norāda Čeiss.

Foto: AFP / Scanpix/ Chase Dekker
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu