Joks vai patiesība? Čeku loterijā reģistrēta kvīts par pirkumu miljons eiro vērtībā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Pagājis mēnesis, kopš Valsts ieņēmumu dienests ( VID) izsludināja čeku loteriju. Pirmās izlozes notiks mēneša beigās. Neiztikt arī bez kurioziem, ar ko dalījusies VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme raidījumam TV3 Ziņas.

"Cilvēki mīl pajokot. Ir bijuši čeki par miljonu ievadīti. Bet – ja nu tomēr laimēs? Nebūs jau, ko uzrādīt! Tā būs liela sāpe cilvēkam. Tāpēc iesaku nejokot un vadīt reālo čeka vērtību," raidījumam atklāj Jaunzeme.

Pirmos loterijas uzvarētājus 11. augustā paziņos TV3 raidījumā "Superbingo", kā arī loterijas rezultāti tiks publicēti vietnē "www.cekuloterija.lv" un "www.latloto.lv". Tāpat mēneša balvu ieguvējiem un gada izlozei izvirzītajiem loterijas dalībniekiem izsūtīs īsziņas uz reģistrācijas brīdī norādīto mobilā tālruņa numuru.

Sociālajos tīklos izskanējis jautājums, kādēļ čekus nevar reģistrēt tikpat vienkārši kā iesniedzot deklarāciju, proti, vienkārši nofotografējot ar mobilā telefona kameru un ievietojot īpašā aplikācijā? Tā vietā katra čeka dati mājaslapā jāievada ar roku.

VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme raidījumam norāda: "Atšķirībā no, piemēram, medicīnas čekiem, te ir ļoti liela daudzveidība. Mūsu programmas mākslīgais intelekts tik lielu skaitu neatpazīst. Viņš ir jāmāca! To čeku daudzums ir liels, esam bijuši ļoti liberāli uz kases aparāta reformu. Neesam unificējuši, tādēļ katrs uzņēmējs var izvēlēties kādu no sertificētajām sistēmām."

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu