Teksasā notikušo apšaudi izmeklē kā iekšējo terorismu un naida noziegumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Televīzijas korespondents nespēj novaldīt emocijas vietā, kur Elpaso apšaudē tika nogalināti 20 cilvēki.
Televīzijas korespondents nespēj novaldīt emocijas vietā, kur Elpaso apšaudē tika nogalināti 20 cilvēki. Foto: Reuters/ScanPix

Izmeklētāji vakar, 3. augustā, Elpaso, Teksasas štatā, notikušo apšaudi izmeklē kā iekšējo terorismu. Prokurori arī apsver iespēju izvirzīt federālās apsūdzības naida noziegumā, kā arī par federālo ieroču likumu pārkāpumiem, vēsta "The New York Time".

Par šādām apsūdzībām vainīgajam var tikt piespriest nāvessods.

"Mēs veiksim metodoloģisku un uzmanīgu izmeklēšanu, domājot par šīm apsūdzībām," sacīja ASV jurists Džons Bašs, kurš esot konsultējies ar ASV Ģenerālprokuroru Viljamu Baru.

Elpaso policijas priekšnieks sacīja, ka kļūstot skaidrāks - internetā publicēto rasistisko manifestu sarakstījis šāvējs. 

Jau ziņots, ka vakar apšaudē tirdzniecības kompleksā ASV Teksasas štatā Elpaso pilsētā  nogalināti 20 cilvēki un ievainoti 26. Šaušana notikusi cilvēku pārpildītā veikalā "Walmart", kas bija otrā apšaude "Walmart" veikalos mazāk nekā nedēļas laikā.

Policisti aizturējuši šāvēju, kurš identificēts kā 21 gadus vecs Teksasas pilsētā Allenas iedzīvotājs Patriks Krusiuss.

Nepilnas 20 minūtes pirms policijā saņemti pirmie zvani par apšaudi, viņš internetā izlicis "manifestu", kurā sūdzas par "spāņu invāziju". Tajā pausti rasistiski uzskati, ka "meksikāņi un pirmās paaudzes amerikāņi atņemot darbus un atšķaidot ASV kultūru".

Nepilnu dienu vēlāk ASV notika cita, nesaistīta apšaude. Deitonas pilsētā ASV Ohaio štatā nogalināti deviņi cilvēki un vēl 16 ievainoti, bet pats šāvējs miris.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu