Meksika apsver iespēju pieprasīt ASV izdot uzbrucēju, kurš Teksasā nošāva 20 cilvēkus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Novērošanas kameras ieraksta fragments, kurā redzams šāvējs.
Novērošanas kameras ieraksta fragments, kurā redzams šāvējs. Foto: AFP / Scanpix

Meksika apsver iespēju pieprasīt ASV izdot tai uzbrucēju, kas nedēļas nogalē Teksasas štata Elpaso pilsētā nošāva 20 cilvēkus, jo seši no upuriem bija Meksikas pilsoņi, paziņojis Meksikas ārlietu ministrs Marselo Ebrards.

"Mēs šo incidentu uzskatām par teroristu uzbrukumu Amerikas [Savienoto Valstu] meksikāņu kopienai un Meksikas pilsoņiem ASV," žurnālistiem svētdien sacīja Ebrards.

Pēc viņa teiktā, Meksikas ģenerālprokuratūra izmeklē, vai ir pamats 21 gadus vecajam uzbrucējam izvirzīt apsūdzības terorismā pret meksikāņiem ASV un vai var izvirzīt apsūdzības tiem, kas pārdevuši viņam uzbrukumā izmantoto ieroci.

Jau ziņots, ka 21 gadus vecais Patriks Krusiuss sestdien Elpaso lielveikalā "Walmart" atklāja uguni, nošaujot 20 un ievainojot 26 cilvēkus. Uzbrucējs aizturēts.

Elpaso atrodas tieši pie ASV robežas ar Meksiku, un pilsētā ik dienu ierodas tūkstošiem meksikāņu, lai strādātu vai iepirktos.

ASV varasiestādes slaktiņu izmeklē kā iekšzemes terorismu un iespējamu naida noziegumu. Policija uzskata, ka Krusiuss neilgi pirms slaktiņa internetā publicējis manifestu, kurā vēsta, ka plānotais uzbrukums ir reakcija uz "latīņamerikāņu invāziju Teksasā".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu